İş Bankası'ndan çocuklara "Dijital Kumbara"

- Türkiye İş Bankası, klasik kumbarasını 18 yaşından küçüklerin dijital yoldan da para biriktirmesine olanak sağlayacak şekilde Dijital Kumbara olarak yeni jenerasyonla tanıştırıyor

10 Ekim 2017 Salı 10:29
İş Bankası'ndan çocuklara






İSTANBUL (AA) - İş Bankası kumbarası şimdi Dijital Kumbara olarak yeni nesille buluşuyor. Tüm çocuklar fiziki paranın yanı sıra dijital olarak da para biriktirebilecek.

Banka açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası, çocukların kullandığı kumbarayı, 18 yaşından küçüklerin dijital yoldan da para biriktirmesine olanak sağlayacak şekilde Dijital Kumbara olarak hizmete sunuyor. Dijital Kumbara'yı, İşCep kullanan İş Bankası müşterileri şubelere başvurarak çocukları için alabiliyor.

Dijital Kumbara'nın kullanılmaya başlanması için İşCep kullanıcısı anne veya babanın çocukları adına vadesiz TL hesabı ve vadeli kumbara hesabı açması yeterli oluyor.

İşCep içerisindeki Dijital Kumbara menüsü ile cep telefonunun bluetooth özelliği sayesinde Dijital Kumbara'ya anında para gönderilebiliyor. İş Bankası müşterileri, telefonlarının bluetooth özelliği ile yakınındaki kumbaraları görebiliyor, para göndermek istedikleri kumbarayı seçip istedikleri tutarı ve iletmek istedikleri mesajı Dijital Kumbara'ya gönderebiliyor. İşCep'ten gönderilen para, Dijital Kumbara'nın ekranında yazılan mesaj ile birlikte görüntüleniyor.

Dijital Kumbara sahibi çocuklar, istedikleri zaman kumbaranın dijital ekranından birikimlerini takip edebiliyor. Hatta birikim hedefi de tanımlanabilen Dijital Kumbara'nın ekranından biriktirdikleri tutarı ve hedefe yaklaşma durumunu izleyebilen çocuklar için birikim yapmak daha "eğlenceli" hale geliyor.


- "Küçük yaştan tasarruf alışkanlığı kazanılmasında önemli rol oynayacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Türkiye'de tasarruf bilincinin oluşması ve birikimlerin artırılması için özellikle okul çağından başlayarak finansal okuryazarlığın sağlanması, bu bilincin tabana yayılarak Türkiye'nin tasarruf oranının gelişimine olumlu katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Sezen, şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden beri tasarrufun öncüsü olma misyonumuz ile ülkemizde tasarruf bilincinin toplumun tüm kesimlerinde artırılması yönünde çalışıyoruz. Küçük tutarlarla düzenli birikime teşvik eden ürün ve hizmetlerimizle tasarrufların tabana yayılması adına hem bankacılık sektörü hem de ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. 1929 yılının sonlarında tasarruf seferberliğine destek vermek amacıyla başlatmış olduğumuz Kumbara Kampanyası ile ülkemizi ilk defa kumbaralar ile tanıştırdık. O günden bugüne ülkemizde tasarrufun simgesi haline gelmiş bir İş Bankası klasiği olan kumbaraları bugün nesnelerin interneti (IoT) kavramına uygun olarak dijitalleştirdik.

Kumbaralarımızı, dijital dünyanın içinde doğan okul çağındaki çocuklarımızın günlük hayatlarının ayrılmaz bir parçası olmak üzere, dijital haliyle müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Dijital Kumbara ile sunduğumuz deneyimi, yaşamlarının bütünleyici bir parçası olarak internetle büyümekte olan çocuklarımızın hayatlarına son derece doğal bir biçimde entegre edecekleri şekilde tasarladık. Müşterilerimizin yol arkadaşı olma anlayışı ile yürüttüğümüz çalışmalarımızda, Dijital Kumbara ile çocuklarımıza sunacağımız eğlenceli para biriktirme deneyiminin ülkemizde küçük yaştan tasarruf alışkanlığı kazanılmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.