“Merkez Bankasının bağımsızlığı ve saygınlığı önemli”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisi’nde yaptığı konuşmada finansal istikrarsızlığın başta enflasyon olmak üzere tüm dengelerde ağır tahribat doğurduğuna dikkat çekerek “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve saygınlığı değerli.

24 Mayıs 2018 Perşembe 11:23
“Merkez Bankasının bağımsızlığı ve saygınlığı önemli”






“Merkez Bankasının bağımsızlığı ve saygınlığı önemli”

   İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisi’nde yaptığı konuşmada finansal istikrarsızlığın başta enflasyon olmak üzere tüm dengelerde ağır tahribat doğurduğuna dikkat çekerek “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve saygınlığı değerli. Merkez Bankası ve bankacılık kesiminin güçlü mali yapısının korunmasına gerekli özen gösterilmeli” dedi.Erdal Bahçıvan: “24 Haziran seçimlerinden sonra iktidara kim gelirse gelsin finansal istikrara verilen önem temel belirleyici olacak.”Toplantıda İSO Meclisi ve Meslek Komitelerinin daha etkin hale getirilmesi için aralarında Finansman, Vergi Politikaları, Gümrük ve Dış Ticaret, Ar-Ge, Eğitim gibi başlıklarda 14 Meclis Çalışma Grubu da açıklandı. 

   İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin mayıs ayı olağan toplantısı, “Kurulması Düşünülen İSO Meclis Çalışma Grupları ile Meslek Komitelerinin Daha Etkin Hale Getirilmesi İçin Görüş ve Öneriler” ana gündemi ile dün gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Meclis Üyeleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

   İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, konuşmasında finansal istikrarsızlığın başta enflasyon olmak üzere hemen hemen tüm dengeler üzerinde her zaman ağır tahribat, büyük riskler ve zararlar doğurduğuna dikkat çekti. Finansal istikrara yönelik güvensizlik uzadıkça, duruma seyirci kalındıkça kurdaki ve faizdeki artış eğiliminin ileriye yönelik endişe verici boyutlara ulaştığına işaret eden Erdal Bahçıvan “En önemli endişe kaynağı risklerin kontrolden çıkması ihtimalidir. Mevcut sürecin kalıcı birtakım tahribatlar yaratmaması için proaktif bir tutumun en doğru tutum olacağına inanıyoruz” dedi.

   Küresel finansal kaynakların azaldığı bir dönemde Türkiye’nin söylem ve uygulamalarında diğer ülkelerden daha dikkatli olması gerektiğini vurgu yapan Bahçıvan, 24 Haziran seçimlerinden sonra iktidara kim gelirse gelsin finansal istikrara verilen önemin temel belirleyici olacağını söyledi. Erdal Bahçıvan “İSO olarak Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ve saygınlığının değerini, yeri ve zamanı geldiğinde birçok kez ifade ettik. Bugün de aynı anlayış ve tutumu koruyoruz. Bankacılık sektörünün güçlü yapısı ekonomimiz açısından önemli bir güven kaynağı. Bu nedenle Merkez Bankası’na yönelik olduğu kadar bankacılık kesiminin güçlü mali yapısının korunmasına da gerekli özen gösterilmeli” şeklinde konuştu.

   Kaliteli büyümede finansal istikrarın önemi ortada

   Dünyada likidite bolluğu ve düşük faiz döneminin geride kaldığı yeni düzenin tüm ekonomileri daha dikkatli olmaya zorladığını vurgulayan Bahçıvan “Özellikle gelişmekte olan ülkeler taşıdıkları riskler nedeniyle çok daha dikkatli olmalı. Bu ülkeler finansal koşullardaki sıkılaşma ve doların güçlenme eğilimi nedeniyle kur ve faiz baskısı altında kalıyor. Ve bu durum kırılganlıkları ve belirsizlikleri yüksek olan ekonomilerin maalesef negatif ayrışmasına neden oluyor. Ülkemiz de negatif ayrışan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bugün geldiğimiz noktada, sürdürülebilir, istikrarlı ve kaliteli büyüme için finansal istikrarın ne kadar önemli olduğuna bir kez daha tanık oluyoruz” dedi.

Meslek Komiteleri, 14 Meclis Çalışma Grubu ile daha da etkinleşecek

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’nın açıkladığı İSO Meclisi ve Meslek Komitelerinin daha etkin hale getirilmesi için belirlenen 14 Meclis Çalışma Grubu şunlardan oluştu:

1-Finansman,

2-Vergi Politikaları,

3-Gümrük ve Dış Ticaret,

4-İç Ticaret ve Piyasa Gözetim ve Denetimi,

5-Ar-Ge, Tasarım, Patent, Teknoloji ve İnovasyon,

6-Teşvikler,

7-Eğitim,

8-Üniversite-Sanayi İşbirliği,

9-Çalışma Hayatı,

10-Organize Sanayi Bölgeleri,

11-Belediyeler ile İlişkiler,

12-Akıllı Şehir Uygulamaları,

13-Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma,

14-Sanayi Kongreleri.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.