Migros satılacak mı?

Perakende devi Migros'a flaş teklif! Tuncay Özilhan'ın patronu olduğu Anadolu Endüstri Holding, Migros'u satın almak için harekete geçti

03 Ekim 2014 Cuma 10:28
Migros satılacak mı?






Bir süredir hisse satışıyla gündeme gelen perakende devi Migros'a Tuncay Özilhan'ın patronu olduğu Anadolu Endüstri Holding'ten teklif geldi. 

Holding, BC Partners'ın ana ortağı olduğu Migros'un yüzde 40,25 hissesi için hisse başı 26 TL fiyat teklifi yapıldı. Teklif kabul edilir ve gerekli onaylar alınırsa Anadolu Endüstri hisseleri toplam 1.8 milyar TL'ye alacak ve BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak.

Son dönemde hisse satışıyla gündeme gelen perakende zinciri Migros için flaş bir teklif geldi.

Migros hisselerinin yüzde 40.25'ini almak için Yazıcılar Holding'in bünyesinde bulunan ve Tuncay Özilhan'ın sahip olduğu Anadolu Endüstri Holding'in görüşmelere başlandığı bildirildi.

Migros ve Anadolu Endüstri'nin hissedarı olan Yazıcılar Holding'ten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Migros'un ana ortağı BC Partners'a Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başı 26 TL fiyat teklifi yapıldığı duyuruldu. Bu teklif kabul edilirse Anadolu Endüstri 1 milyar 863 milyon TL'ye Migros'un yüzde 40,25'lik hissesine sahip olacak.
 
Anadolu Endüstri'nin bu teklifi Migros'un mevcut hisse değerinin üzerinde. Migros'un hisse fiyatı perşembe gününü 19.10 TL'den kapamış bu fiyata göre şirketin piyasa değeri 4 milyar 628 milyon TL'ye ulaşmıştı.

Migros hisselerinin yüzde 20'ye yakını halka açık konumda bulunuyor. BC Partners bu satışı onaylayıp Rekabet Kurumu'ndan da satışa onay gelirse, BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding eşit ortak konumunda olacak.

MİGROS HİSSELERİ UÇTU
Dün akşam KAP'a yapılan açıklamanın ardından bugün ilk seansta Migros hisseleri hızlı yükseldi.  Yüzde 8,12 yükselişle açılışta Migros hisseleri 21,05 liraya çıktı.

1129 MAĞAZASI VAR
Migros'un mağaza sayısı bugün 1129. 2013'te 7.1 milyar lira elde eden şirketin pazar payı yüzde 14 seviyesinde. 2014 yılının ilk 6 aylık bilançosuna göre Migros 42 milyon lira kâr elde etti.
Anadolu Grubu ise perakendeye 2012 yılında indirim market zinciri Ekomini ile  giriş yapmıştı. Ekomini 76 ilde 1000 mağazaya ulaştı.

GEÇEN SENEDEN BERİ SATIŞ İÇİN NABIZ YOKLUYOR
Migros'un ana ortağı BC Partners 2013 yılında şirketin stratejik seçenekleri için JP Morgan ve Bank of America'ya teklif vermişti. O dönemde Migros ile dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart'ın ilgilendiği iddia edilmiş ancak satış gerçekleşmemişti.
Son Güncelleme: 03.10.2014 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.