Muğla'ya İsviçreli AMAC Aerospace'den dev yatırım

İsviçreli AMAC Aerospace yeni hangarını 15 milyon USD'nin üzerinde yatırımla açtı

02 Temmuz 2018 Pazartesi 23:00
Muğla'ya İsviçreli AMAC Aerospace'den dev yatırım






Muğla'ya İsviçreli AMAC Aerospace'den dev yatırım



AMAC Aerospace, Milas – Bodrum Havalimanı'ndaki yeni hangarında aynı anda 20 özel jete hizmet verebilecek. Yaz aylarında ayda ortalama 2 bin uçağın iniş gerçekleştirdiği Milas – Bodrum Havalimanı'nda hizmet vermeye başlayan hangar, yaz aylarında ise Boeing 777 gibi büyük gövdeli uçaklara bakım hizmeti vererek havayolu şirketlerinin ilgisinin kış aylarında da Muğla'ya çekilmesine katkı sağlayacak.

Dünyanın en büyük uçak bakım ve modifikasyon firmalarından AMAC Aerospace, Türkiye'deki ikinci hangarının açılışını Milas – Bodrum Havalimanı'nda gerçekleştirdi. Açılışa AMAC Aerospace yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Sivil Havacılık Sektörü'nün önemli isimleri katıldı. AMAC Aeropace, Türkiye'de 2012 yılında kurduğu AMAC Aerospace Turkey ile ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı özel hangarlar bölümünde yer alan hangarıyla hizmet vermeye başlamıştı. 

Milas – Bodrum Havalimanı'nda hizmete başlayan hangarda aynı anda 20 adet özel jete hizmet verilebilirken 6.600 metrekarelik kapalı alanıyla Boeing 777 gibi büyük gövdeli uçaklara da bakım ve teknik servis desteği sağlanabilecek. 15 milyon USD'nin üzerinde bir yatırımla tamamlanan hangar, yaz aylarında ağırlıklı olarak tatil için Bodrum ve çevre bölgeleri tercih edenlerin özel jetlerine hizmet verirken, kış aylarında ise havayolu şirketlerinin orta ve büyük gövdeli uçaklarına bakım ve teknik servis imkanı sunacak. Muğla'yı uçak bakımında Ortadoğu, Afrika ve Avrupa arasında merkez haline getirmeyi hedefleyen AMAC Aerospace, havacılık sektöründeki İsviçre mükemmeliyetçiliğiyle Milas - Bodrum Havalimanı'na kış aylarında da hareketlilik katmayı hedefliyor.

Türkiye'deki ikinci hangarın açılışında yeni hangar yatırımı müjdesi de verdi


Açılış konuşmasında AMAC Aerospace'in yakın gelecekteki hedeflerinden bahseden AMAC Aerospace Grup CEO'su Kadri Muhiddin; "Türkiye'nin hızlı büyüyen ekonomisi, özel havacılık sektöründe de olumlu gelişmelere neden oldu. Birkaç yıl önce özel mülkiyette 150 özel uçağın bulunduğu Türkiye pazarının kısa sürede 600 uçağa ulaşacağını öngörüyoruz. Bu rakam Almanya'nın özel mülkiyetteki uçak sayısına eşit. Beklenen 4 kat artış sonrasında oluşacak talebin yanı sıra çevre ülkelerden tatil için Türkiye'yi tercih eden özel jetlerin oluşturduğu hacim Bodrum'un özel jetler konusundaki potansiyelinin en büyük göstergesi. Her yıl yaz aylarında iki binin üzerinde özel jet Bodrum'a geliyor. Bu rakam önümüzdeki yıllarda daha da artacak. AMAC Aerospace Turkey sayesinde özellikle Orta Doğu bölgesindeki özel jet sahiplerinin uçaklarının bakımı için Avrupa'ya gitmesine gerek kalmayacak. Yeni hangarımızda büyük gövdeli uçaklardan özel jetlere kadar tüm uçakların bakımını gerçekleştirebileceğiz. Türkiye ve Muğla'nın uçak bakımında bölgede merkez üs olmasını hedefliyoruz" dedi.  

3. havalimanının devreye girmesi sektörü daha da hareketlendirecek 

AMAC Aerospace'in Milas – Bodrum Havalimanı'nda yaz aylarında iş jetlerinin kış aylarında ise ticari havayollarının bakımlarını gerçekleştirmeyi hedeflediğini anlatan Muhiddin sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye sektörümüz için umut ve istikrar vadettiği için bu yatırımı yaptık. İlerleyen yıllarda sektörün çok daha fazla gelişeceğini ön görüyoruz. Bu nedenle de hangar yatırımlarımızın sayısını da artırmayı ve ilerleyen yıllarda kapasitemizi büyütmeyi hedefliyoruz. Özellikle 3. havalimanının da devreye girmesi Türkiye için büyük önem taşıyor. Londra, New York, Moskova ve Paris gibi birçok büyük şehirde birden fazla havalimanı var. Türkiye havacılıkta gelişmeye devam ederken biz de yatırımlarımızla buna destek olacağız. 
 

Anahtar Kelimeler:
AMAC Aerospace
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.