Palandöken; Bedelli için kredi faizleri düşük tutulmalı

Bedelli askerlik konusunda hazırlanan yasa, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde imzalanmayı beklerken TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların bu konuda hazırladığı kredilerde faiz oranlarını düşük tutmasını istedi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 13:02
Palandöken; Bedelli için kredi faizleri düşük tutulmalı






Palandöken; Bedelli için kredi faizleri düşük tutulmalı


ANKARA- Bankaların bedelli askerlik için verecekleri kredide faizleri düşük tutmaları gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bedelli askerlik uygulamasının gelmesi esnafın eleman sıkıntısını bir nebze de olsa rahatlatacak. Fakat bunun için kredi çekmek isteyenlere bankalar düşük faizli kredi vermeli” dedi.

-“BEDELLİ KREDİSİNİN FAİZLERİNE AYRICALIK TANINMALI”

Kredi faiz oranlarının bu dönemde oldukça yüksek olduğuna dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bedelli askerlik uygulaması hem esnafın eleman kaybı yaşamasını bitirecek, hem de askere giderek işini kaybedecek gençlere ümit olacak. En önemlisi işini kuran gençlerin işini kapatmaması için bu gençlere düşük faizli bedelli kredisi verilmeli. Bu uygulama ile iş dünyası için de büyük bir rahatlama sağlanacak. İşe erkenden girip mesleği öğrenmişken 6 ay – 1 senelik bir uzaklaşma hem sektörleri sıkıntıya sokuyor hem de çalışan için mesleği unutmaya ve işten çıkmaya neden oluyordu. Bedelli uygulaması ile bu ayrılık 21 günle sınırlı olacak” diye konuştu.

-“BEDELLİYE İNDİRİMLİ KREDİ VERİLMELİ”

15 bin TL’lik bedelli askerlik parasını çoğu gencin ödeme gücü olmadığı için bu gençlerin bankalardan kredi kullanmak zorunda kalacağını anlatan Bendevi Palandöken, “Bunun için de bankalara görev düşüyor. Kredi faizlerinde 1,70’ten başlayan oran düşürülmeli. Çünkü 15 bin TL, 12 ay vadede 18 bin liraya, 24 ay vadede 21 bin liraya, 36 ay vadede 24 bin liraya, 48 ay vadede ise 27 bin liraya yükseliyor. Yani 4 yılda ödemek isteyen neredeyse kullandığı kredinin 2 katını ödüyor. Bedelli Askerlik kredisi diğer kredilerle bir tutulmamalı. Çünkü bu vatani görev yerine geçen bir bedel. Bu yüzden mutlaka ayrıcalık sağlanmalı, faizler düşürülmeli. Binlerce gencimiz, vatandaşımız için bu ayrıcalık çok görülmemeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.