Palandöken, festivalden gerçek indirim istedi

Ankara Shopping Fest öncesi yetkilileri uyaran TESK Başkanı Palandöken, indirim uygulamasının gerçek olmasını istedi

16 Ağustos 2014 Cumartesi 07:40
Palandöken, festivalden gerçek indirim istedi






Palandöken, festivalden gerçek indirim istedi


 

ANKARA- Bu yıl yaşanan Soma faciası nedeniyle ertelenen Alışveriş Festivallerinin (Shopping Fest) sadece AVM festivali olmadığını, esnaf ve sanatkarında etkin olarak katılması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Çok uzun süren ve sabahlara kadar açık olan AVM’ler işin merkezine oturduğunda esnaf zarar görüyor. Şehrin markalaşmasından ziyade AVM markaları öne çıkıyor. Bu çılgınlığa mutlaka dur denilerek, bir kentin dokusunu yansıtan esnaf ve sanatkarında organizasyona dahil edilmesi gerekiyor” dedi.

FESTİVAL İNDİRİMİ GERÇEK OLSUN

Festival kapsamında alışveriş yapan vatandaşın fiyatlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Festivali fırsat bilip fiyatlarını artıranlara vatandaş ve yetkililer dikkat etmeli. Vitrinlerdeki yüzde 50’ye varan diye afişlerden ziyade içerideki indirimli etiketleri inceleyerek gerçek indirim yapıldığından emin olunmalı. Vatandaşlar ihtiyacı olmadan alışveriş çılgınlığına kapılmamalı ve kredi kartlarını şuursuzca kullanmamalı” diye uyardı.

AVM FESTİVALİ OLMAMALI

Müşteri çekebilmek için Festival organizasyonunun merkezine AVM’leri koymanın esnaf ve sanatkara zarar verdiğini anlatan Bendevi Palandöken, “Bu tür organizasyonların piyasanın durgunluk yaşadığı Temmuz-Ağustos aylarında yapılması daha olumlu bir karar oldu. Eğer şehir markaları yaratılmak isteniyorsa festivaller esnaf ve sanatkarı da kapsamalı ve bir bütün olarak gerçekleştirilmelidir. Esnaf ve sanatkar bir şehrin dokusunu, kültürünü en güzel anlatan kesimdir. Eğer büyük alışveriş merkezlerinin tanıtım festivali yaparsanız, esnaf ve sanatkara zarar vermiş olursunuz. Şehri ilgilendiren bu tür organizasyonlarda cadde esnafı da dahil edilerek, sokaklarda ve Ahilik kültürünün yaşatıldığı esnaf çarşılarında çok sayıda etkinlik yapılarak tanıtımın tabana yayılmasını esnafında işin içinde olması açısından çok önemsiyoruz” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.