Piyasalarda son durum | Kabine açıklandı, TL yüzde 3 kaybetti

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş süreci, Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasından sonra resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Türk Lirası, uluslararası piyasalarda yüzde 3 değer kaybetti.

10 Temmuz 2018 Salı 01:59
Piyasalarda son durum | Kabine açıklandı, TL yüzde 3 kaybetti






Piyasalarda son durum | Kabine açıklandı, TL yüzde 3 kaybetti


Türkiye yeni yönetim sistemine resmen geçtikten hemen sonra, döviz piyasaları karıştı. Türk Lirası'nın değeri dolar karşında iki saat içinde yüzde 3 değer kaybetti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yeni kabineyi açıklamasının ardından uluslararası finans çevrelerinin tepkisi dolar üstünde olumsuz etkilere neden oldu. Gece yarısına kadar geçen iki saatlik zaman diliminde Türk Lirası Dolar, Euor ve İngiliz Sterlini karşısında yüzden 3'ten fazla değer kaybetti. 


Bakanlar kurulu listesinin açıklandığı saatte Türkiye'de piyasalar kapalı olsa da uluslararası piyasalarda ilk iki saat içinde Türk lirasına yönelik tepkiler, yatırımcıları ürküttü. 

Yeni kabine açıklanmadan hemen önce 4,58 TL civarında seyreden dolar, sonrasında 4,7484'ü gördü.

Euro ise 5,38'den 5,58'e İngiliz sterlini 6,05 civarından 6,28'e kadar yükseldi.

Ekonomi çevreleri, önceki kabinede Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer alıp almayacağını merak ediyordu.

Yeni kabinede Şimşek'e yer verilmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak, ekonomi yönetiminde kilit role sahip olacak Hazine ve Bakanlığı'na getirildi.

Son Güncelleme: 11.07.2018 05:03
Anahtar Kelimeler:
DolarPiyasalarda Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.