Polis maaşlarına zam geliyor: İşte zam oranları

Maliye Bakanlığı tüm emniyet mensuplarının maaşlarına zam yapmaya hazırlanıyor. Polis memurlarının maaşları yeni düzenleme ile 200 ile 480 TL artırılacak.

16 Ocak 2016 Cumartesi 10:32
Polis maaşlarına zam geliyor: İşte zam oranları






Polis maaşlarına zam geliyor: İşte zam oranları

Polis maaşları ne kadar olacak? Emniyet mensuplarının maaşlarını iyişleştirmeye hazırlanan hükümet bu konuda yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu. İlk açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, emniyet mensuplarının maaşlarının 200 ile 480 lira arasına zamlanacağını açıkladı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emniyet mensuplarımızın, emniyet hizmetleri tazminatında yüzde 25 artış yapacağımızı söylemiştik. Bu çerçevede emniyet mensuplarımızın maaşları 200 lira ile 480 lira arasında artmış olacak" dedi.

ZAM MİKTARI 480 TL'Yİ BULACAK!

Ağbal, ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonundan dün geçen bir başka tasarıya ilişkin de bilgi vererek, şunları kaydetti: "Muhtarlarımızın bin 5 lira olan aylıklarını yaptığımız düzenleme ile bin 300 liraya çıkarmış olduk. Emniyet mensupları ile uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergeleri 2 bin 200’den 3 bine çıkarıldı. Burada özellikle emniyet mensuplarımızı ilgilendiren bir müjdeli haberi de Plan ve Bütçe Komisyonundan çıkması itibarıyla sizlerle paylaşmak isterim; biliyorsunuz emniyet mensuplarımızın, emniyet hizmetleri tazminatında yüzde 25 artış yapacağımızı söylemiştik. Bu çerçevede emniyet mensuplarımızın maaşları 200 lira ile 480 lira arasında artmış olacak. Polis memurumuzdan başlamak üzere tüm emniyet sınıfına dahil personelimiz bu artıştan yararlanacak.

"Bütçe Kanununda yapılacak düzenleme ile de geçici köy korucularının ücretlerini bin 105 liradan bin 300 liraya çıkarmış olacaklarını belirten Ağbal, "Dolayısıyla değişik sosyal kesimleri ilgilendiren çok sayıda harcama programını bu dönemde de beklentilere uygun olarak artırmış olduk” diye konuştu.
Son Güncelleme: 16.01.2016 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.