QNB Finansbank, 30. yılını Genç Yetenekler'le kutladı

- Çağdaş Eğitim Vakfı ile birlikte genç müzisyenlerin dünyanın en iyi müzik okullarında eğitim almalarına destek olan QNB Finansbank, 30. yaşını 6 müzisyenin sahne aldığı Genç Yetenekler konseriyle kutladı

03 Ekim 2017 Salı 12:34
QNB Finansbank, 30. yılını Genç Yetenekler'le kutladı






İSTANBUL (AA) - QNB Finanbank, 30. kuruluş yıldönümünü Çağdaş Eğitim Vakfı ile birlikte desteklediği "Genç Yetenekler"le kutladı. Dünyanın en iyi müzik okullarında eğitim gören Genç Yetenekler'in klasik müzik ziyafeti sunduğu geceye iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Banka açıklamasına göre, 30. kuruluş yıldönümünde Türkiye'nin geleceğine yönelik sosyal ve kültürel yatırımlarını vurgulamak isteyen QNB Finansbank, Genç Yetenekler'le el ele verdi. Çağdaş Eğitim Vakfı ile birlikte genç müzisyenlerin dünyanın en iyi müzik okullarında eğitim almalarına destek olan QNB Finansbank, 30. yaşını 6 müzisyenin sahne aldığı Genç Yetenekler konseriyle kutladı.

İş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetlinin yer aldığı gecede kurumun geçmiş ve halihazırdaki genel müdürleri Hüsnü Özyeğin, Ömer Aras, Fevzi Bozer, Onur Umut, Sinan Şahinbaş ve Temel Güzeloğlu'na da birer plaket sunuldu.

Gecenin açılış konuşması yapan QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, "30. yılımızı geleceğe, dolayısıyla gençlere yatırım yaparak kutlamak istedik. Çağdaş Eğitim Vakfı'nın etkili çalışmalarıyla gençlerimiz dünyanın en iyi okullarında müzik eğitimlerine devam ediyorlar ve QNB Finansbank olarak onları desteklemekten büyük bir gurur duyuyoruz. Biz de onlar gibi 30 yıl boyunca tutku ve özveriyle çalışarak sektörümüzde pek çok ilke imza attık" ifadelerini kullandı.


- "Yıldızlar çıkarmak gayesindeyiz"


2015 yılında farklı kurumlarla iş birliklerini de içeren Minik Eller Büyük Hayaller platformunu kurduklarını hatırlatan Aras, bu sürede çocuklara yönelik çok sayıda proje, organizasyon ve aktiviteyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Aras, şunları kaydetti:

"İnsan odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışan bankamız, geleceğin yaratıcı liderlerinin analitik ve farklı düşünebilen, pozitif yaklaşıma sahip nesiller yetiştirmekten geçtiğine inanıyor. Eğitim, bilim ve sanat alanında çocuklarımızı geliştirmek istiyoruz. Finansçının karakterini oluşturan yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir olma özelliklerini, geleceğin yaratıcı liderleri çocuklara aktarmayı arzu ediyoruz. 'İşimiz rakamlarla değil, insanlarla' anlayışını Türkiye'nin dört bir yanındaki gönüllü finansçıların desteği ile birleştirerek yeni neslin gelişimini sağlamak ve aralarından yıldızlar çıkarmak gayesindeyiz.

Geçen 30 yıl içinde pek çok değişimler, krizler gördük ve bunları kurum kültürüyle aştık. 26 Ekim 1987'de 4 milyon dolar sermaye ile kurulan bankamız, bugün 3,2 milyar dolar öz kaynak büyüklüğüne ulaştı. 13 bin 500 kişiye iş veriyoruz. Ben 4 sicil no ile işe başladım, şu anda ise işe girenlere 55 binli sicil numaraları veriyoruz. Tutku ve özveriyle çalışarak pek çok ilke imza attık. Bankamız, Türkiye'de halka açılan ilk özel sektör bankası olarak sektörüne örnek oldu. 1999 yılında piyasaya sunduğumuz ilk taksitli kredi kartı Galaxy Card 2001 yılında taksit atlat kampanyası ve puanlarla mil kazan kampanyalarını yaptık ve sektöre çok önemli bir know-how kazandırdık."

Aras, 2006 yılında 200 milyon dolar tutarındaki sermaye benzeri krediyi alan ilk Türk bankası olduklarını anımsatarak, 2012 yılında 19 milyon liralık yatırımla Erzurum'da Operasyon ve Çağrı Merkezi'yle Anadolu'ya çağrı merkezi kuran ilk banka olduklarını belirtti.

Bu süre zarfında bireysel bankacılık alanında da ilklere imza atmaya devam ettiklerini ifade eden Aras, Ekim 2012'de tüm hizmetlerini sadece dijital kanallar üzerinden sunan ve Türkiye'nin ilk şubesiz dijital bankası olan Enpara.com'u kurduklarını hatırlattı.


- "Harvard Üniversitesi'nde dört kez örnek vaka olduk"


Aras, dünyanın en başarılı üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nde QNB Finansbank'ın başarılarının 30 yıl içinde dört kez örnek vaka olarak öğrencilerle paylaşıldığını belirtti.

Bunların; 1994 yılında Finansbank'ın kuruluşundan kısa bir süre sonra yurt dışına açılıp şubeleşmesi ve gelişim hikayesi, 2006 yılında gerçekleşen NBG satın alması, 2016'da QNB satın alması ve son olarak Türkiye'yi masrafsız dijital bankacılık ile tanıştırdıkları Enpara.com olduğunu bildiren Aras, sektöre en fazla üst yönetici yetiştiren banka olmanın yanında bireysel bankacılık bölümünden genel müdür atayan ilk banka olduklarını da ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.