Ro-Ro projesine atılan iftiralar mahkemelik oluyor

Hatay'lı iş adamlarının emek ve sermayesiyle kurulan Ro-Ro işletmeciliğine siyaset bulaştı. Ro Ro şirketiyle ilgili CHP'li adayın sosyal medya üzerinden sarfettiği sözler adliyelik oluyor.

16 Mart 2019 Cumartesi 18:30
Ro-Ro projesine atılan iftiralar mahkemelik oluyor






Ro-Ro projesine atılan iftiralar mahkemelik oluyor


CHP'li Lütfü Savaş'ın Hatay Ro-Ro'ya yönelik sözleri sert tartışmalara neden oldu.  Hatay Ro Ro şirket ortaklarından Raif Ay, iftiraları mahkemeye götürüyor.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın, atay Ro-Ro şirketine yönelttiği eleştirilere şirket ortaklarından tepki geldi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nde, Hatay Ro-Ro şirket ortaklarından Raif Ay, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Hatay Ro-Ro şirketi, ortakları ve çalışanlarına yönelik yapmış olduğu iftira ve ithamlarına istinaden açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Raif Ay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın kendileriyle ilgili sarf ettiği sözleri ispatlamakla mükellef olduğunu dile getirdi. 

TÜRKİYE'DE BENZERİ OLMAYAN BAŞARI HİKAYESİ: HATAY RO-RO

Hatay Ro-Ro’nun Hatay’da faaliyet gösteren 63 şirketin bir araya gelerek oluşturduğu, yerli ve milli bir oluşum olduğunu belirten Ay, şu bilgileri verdi; 

Şirketimiz 2014 yılında sektörün öncüsü 63 firmanın bir araya gelmesiyle kuruldu. İbrahim Güler şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Bu konunun özellikle altını çiziyoruz.

HATAY RO-RO Suriye’de yaşanan trajediden dolayı karayolu ile ihracatın imkânsız hale geldiği bir dönemde nakliye sektörünün yaşadığı sorunları aşmak, Hatay’ın kapılarını yeniden orta doğu ülkelerine açmak için İbrahim Güler’in önderliğinde, onun vizyonu ve gayretleri ile kurulmuş bir şirkettir. 

Bilindiği gibi ilimizde Nakliye sektöründen helal rızkını kazanan binlerce emekçimiz, bu sektöre yatırım yapmış iş adamlarımız var. İbrahim Güler’in vizyonu ve gayretleri ile sektörümüz, emekçilerimiz savaşın yol açtığı yıkımdan etkilenmek bir yana çok şükür güçlenerek çıktı. 

Hali hazırda belediye başkanı olan, önümüzde ki yerel seçimlerde de tekrar aday olan Lütfü Savaş’ın yönettiği şehrin bir değeri olan firmaya karşı takındığı hasmane tavrı hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz. 

BECEREMEDİĞİ HADO PROJESİNİN ACISINI ÇAMUR ATARAK ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Büyükşehir Belediyesinin geniş imkânlarına, devasa bütçesine rağmen faaliyete geçiremediği HADO projesinin acısını, 63 Nakliye firmasının kısıtlı imkânlarına rağmen bir araya gelerek oluşturduğu HATAY RO-RO’ya çamur atarak çıkarmaya çalışıyor olması da şaşkınlığımızı arttıran bir durumdur. 

Kendi beceriksizliğini, başta HATAY RO-RO Başkanı İbrahim Güler ve 63 ortağına çamur atarak gizleyemez, üzerini örtemez.
HATAY RO-RO ailesi olarak, söz konusu itham ve iftiraları şiddetle kınadıklarını belirten AY;

'KAYBEDECEĞİNİ ANLAYAN BİR ADAYIN HEZEYANLARI'

Hem kişilik haklarımıza hem de şirketimizin itibarına yönelik bu saldırının, kaybedeceğini anlayan bir adayın hezeyanları olarak görüyor, tamamen oy kaygısıyla yapılan bilinçli bir karalama kampanyasının parçası olduğunu düşünüyoruz.
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfi Savaş'ın paylaşımlarında; "Kendi ortaklarına ağır şartlar altında çalışma imkanı sağlayan, özgürlüklerini kısıtlayan ve tabiri caizse kazıklayan bu arkadaş, vizyonsuz bakış açısıyla yakında bu şirketi batıracak." şeklindeki beyanlarının gerçekle ilgisi bulunmamakla birlikte kamuoyunu yanıltan, ortakların ve çalışanların şeref ve haysiyetini ihlal eden, şaibeli beyanlarla şirketin itibarına karşı kasıtlı saldırıda bulunan Lütfi Savaş'ın bu asılsız iddialarına son vermesini, aksi takdirde, hakkında her türlü şikayet ve dava haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.

MESNETSİZ İFTİRALARI YARGIYA TAŞIYACAKLAR

Söz konusu ithamlar doğruymuş gibi kamuoyuna sunulmasının hukuka aykırı olduğunu belirten AY, ithamların yok hükmünde olduklarını vurgulayarak gerek yargı mercileri nezdinde, gerek uluslararası hukuk nezdinde, gerek sivil toplum örgütleri, basın kuruluşları ve hukuki özelliğe haiz kurum ve kuruluşlar nezdinde konuyu en ileri düzeyde dile getirme haklarını yasal olarak kullanacaklarını açıkladı.


 

Anahtar Kelimeler:
Hatay Ro Ro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.