Rus Ekonomi Bakanı'ndan Türkiye için kritik açıklama

Uçak krizinin ardından ilk kez bir Rus bakan, Devlet Başkanı Putin'in sert sözleri yerine Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkiler için olumlu gelecek öngördü

29 Aralık 2015 Salı 22:52
Rus Ekonomi Bakanı'ndan Türkiye için kritik açıklama






Rus Ekonomi Bakanı'ndan Türkiye için kritik açıklama

Türkiye Rusya arasında başgösteren uçak krizinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler son 50 yılın en kritik eşiğinde seyrederken, Moskova'dan ilk kez sağduyulu sesler yükseliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aksihe Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ulyukayev 'Türkiye en önemli ticari ortağımız olarak kalacak' yorumunu yaptı. Türkiye'ye yönelik yaptırımlar yürürlüğe girerken yapılan açıklama iş dünyasındaki endişeleri kısmen dindirdi.

EN ÖNEMLİ PARTNER

Rus basınında yer alan habere göre Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye’nin önemli bir ticari partner olarak kalacağını söyledi.

Türkiye ile temaslarını sürdürdüklerini belirten Ulyukayev, “Türkiye önemli bir ticari ortağımız olarak kalmaya devam edecek, zira ambargolar belirli alanlarda, yalnızca gıda sektöründe uygulandı. Kısıtlamalar belirti sektörlere getirildi” ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN FLAŞ TÜRKİYE AÇIKLAMASI!

Rus basınında yer alan habere göre, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukayev ayrıca, “Çok dikkatli davranıyoruz. Türk iş dünyası ve vatandaşları için sorun oluşturmak istemiyoruz, normalde gerçekleşen iş ilişkilerimizi ayrı tutacağız” ifadelerini kullandı.

‘MAĞDURİYETİ ÖNLEMEK İÇİN TEDBİRLER ALINABİLİR’

Türkiye’ye getirilen kısıtlamalar çerçevesinde Rus şirketlerinin yaşadığı mağduriyetlerin de giderileceğini söyleyen Ulyukayev “Bu konu henüz inceleme aşamasında. Turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Rus şirketlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için tedbirler
Son Güncelleme: 29.12.2015 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.