SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MEMUR ZAMMI TEPKİSİ

TÜRK Sağlık Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, memur maaşı zammını basın açıklaması ile protesto etti. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi önündeki eyleme, çoğunluğu sağlık çalışanı yaklaşık 100...

25 Aralık 2014 Perşembe 14:46
SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MEMUR ZAMMI TEPKİSİ






TÜRK Sağlık Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, memur maaşı zammını basın açıklaması ile protesto etti.
Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi önündeki eyleme, çoğunluğu sağlık çalışanı yaklaşık 100 memur katıldı. Memurlardan hakim cübbesi giyen, 'Hakim ve savcılara 1155 TL zam', takım elbise giyen, 'Milletvekillerine 1000 TL zam', öğretim üyesi kıyafeti giyen, 'Öğretim üyesine 800 TL zam', önlük giyen  ise 'Memura 123 TL zam' yazılı dövizlerle eylemde yer aldı.
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Arzu Kara, geride bırakacakları 2014'te memur ve emeklilerin enflasyon canavarına yenik düştüğünü söyledi. Memura yüzde 12 ek zam yapılması gerektiğini belirten Kara, "Memurlar 2014'te ilk kez enflasyon farkı almadılar. 2014 yılı resmi enflasyon rakamı yüzde 9'dur. Adı 'yetkili', yaptığı işler 'etkisiz' olan sendika toplu sözleşme masasında uykuya daldı, enflasyon farkına imza atmayı unuttu. Ortada böyle vahim bir tablo varken hükümet, tüm memurların feryadına kulak tıkamış. Hakim ve savcılara 1155, milletvekillerine 1000, akademisyenlere 800 lira ekstra zam yapmıştır. Memurların aldığı zam ise 123 liradır" dedi.
Arzu Kara konuşurken, temsili hakim sucuk, milletvekili balık, öğretim üyesi tavuk, memur ise ekmek çıkararak basın mensuplarına gösterdi. Basın açıklamasının ardından, sucuk, tavuk, balık ve ekmek İl Sağlık Müdürlüğü'nde 22 yıldır memur olarak çalışan ve 'Memura 123 TL zam' yazılı döviz taşıyan 40 yaşındaki Saniye Çevik'e verildi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.