Sahibinden Satılık Uçak ikinci yolcu uçağı

THY’nin bir zamanlar en büyük ve en uzun menzilli uçakları arasında yer alan,uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 tipi uçak için 170 bin dolara ikinci el satış ilanı verildi.

25 Haziran 2015 Perşembe 16:04
Sahibinden Satılık Uçak ikinci yolcu uçağı






 

Satılık Uçak

   THY’nin bir zamanlar en büyük ve en uzun menzilli uçakları arasında yer alan,uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 tipi uçak için 170 bin dolara ikinci el satış ilanı verildi.

   İlan sahibi Gökçe Boztepe satılık ikinci el uçak ilanıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Uçak uçuş ömrünü doldurmuş sadece dekor amaçlıdır. Motorlar ve elektronik cihazlar hariç verilecektir. Motor kapakları üzerinde olacaktır” diyerek şunları söyledi:

   “ İlk önce 2004 yılında bir şirket kurduk. O dönemde 2009 yılına kadar tam 8 adet hurda uçak alıp sattık. Bu uçaklar da restaurant ve cafe olarak alındı. Ancak hiç birisi bu amaçla kullanılmadı. Hurdaya gitti. Nedeni de o dönemde belediyeler bu tür yerlere uçak olarak ruhsat vermiyordu. Şimdi bu yasak kalktı. Biz de bir süre ara verdik.
   ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ UÇAK
   Kendisi aynı zamanda pilot olan Gökçe Boztepe 3 ay önce bir arkadaşı ile beraber kurduğu ve ‘Rotajet Havacılık’ adını verdiği yeni şirketle tekrar sektöre girdiklerini belirterek şöyle konuştu:
    “Yeni kurduğumuz bu şirketle uçak alım satımı ve danışmanlık yapıyoruz. Ayrıca uçuştan ayrılmış uçakları da alıp satıyoruz. Son olarak bir tane alıp İtalya’ya sattık. Şimdi o uçak orada restaurant olarak kullanılacak. Sahibinden.com’a ilan verdiğimiz bu uçak ise THY’nin ömrünü tamamlamış uçaklarından birisidir. Şimdilik Samsun ve Zonguldak’tan iki talibi var. Havacılıkta 'KAL' oldu denilen uçaklardandır. Yani uçuş ömrünü tamamlamıştır. Bakım maliyetleri çok yüksektir. Bu nedenle uçuştan alınmış ve tescilden düşmüştür.”
   ANAHTAR TESLİM
   Satışını yaptıkları uçakları anahtar teslim denilen sistemle sattıklarını belirten Gökçe Boztepe, “Uçağın satışını yaptıktan sonra müşteriye teslim edeceğimiz yere demont olarak götürüyor ve orada da tekrar monte ediyoruz. Bu çok hassas bir konudur. Mühendislerimiz ve teknisyenlerimiz uçağın bağlantı noktalarındaki pimleri tek tek sökerek bu işlemi yapmaktadır” dedi.

Son Güncelleme: 25.06.2015 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.