Sanko Enerji Bursa'da Rüzgar Çiftliği kuruyor | Kanatlar Bergama'da üretiliyor

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye’deki 70 MW Kapasiteli Güney Rüzgâr Santrali’ne Cypress Üniteleri Sağlayacak

09 Mart 2020 Pazartesi 10:31
Sanko Enerji Bursa'da Rüzgar Çiftliği kuruyor | Kanatlar Bergama'da üretiliyor






Sanko Enerji Bursa'da Rüzgar Çiftliği kuruyor | Kanatlar Bergama'da üretiliyor

  • Sanko Enerji, Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney rüzgâr santrali inşası için GE Yenilenebilir Enerji’yi seçti.
  • Proje kapsamında, GE’nin bu alandaki en büyük karasal rüzgâr türbini Cypress ünitelerinden 12 adet ve 3 MW ünitelerden 2 adet kurulacak.
  • Cypress’in devrim niteliğindeki iki parçalı kanatları GE’nin İzmir, Bergama’da bulunan üretim tesislerinde üretilecek.

İstanbul, Türkiye, 9 Mart 2020 - GE Yenilenebilir Enerji, bugün Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. Rüzgâr çiftliği, 71.000 evin ihtiyacını karşılamaya yetecek temiz enerji üretecek, yaklaşık 200.000 ton CO2 tasarrufu sağlayacak. Proje, Türkiye’nin, enerji ihtiyacının üçte ikisini yenilenebilir enerjiyle karşılama hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Bursa’da kurulacak olan rüzgâr santralinin, 2020 yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor.

Güney Rüzgâr Santrali, Sanko Enerji ve GE Yenilenebilir Enerji’nin birlikte inşa edeceği ikinci karasal rüzgâr santrali olacak. Bu iş birlikteliği, GE’nin Türkiye’de bu alandaki en büyük karasal rüzgâr türbini Cypress platformu için aldığı üçüncü sipariş olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar üretmiş olduğu kurulu rüzgâr enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi 1,2 GW’a ve ürettiği rüzgâr türbini sayısı 500’e çıkmış oluyor.

GE’nin Cypress karasal rüzgâr platformu için en fazla sipariş veren ülkelerden biri olan Türkiye, bugüne kadar, toplamda 255 MW kapasite sağlayan rüzgâr türbini satın aldı. Cypress teknolojisi, rüzgâr enerjisi projelerine ve Türkiye’nin coğrafi özelliklerine iyi uyum sağlıyor. Cypress; Yıllık Enerji Üretimi’nde kayda değer iyileşmelere, hizmette verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve konumlandırma potansiyeline, bunların sonucunda ise müşteriler için daha fazla değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat tasarımı ise daha da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken maliyetleri azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor ve önceden mümkün olmayan sahalarda daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef, şunları kaydetti: “Türkiye, iddialı rüzgâr enerjisi hedeflerine ulaşmak için çok büyük potansiyele sahip bir ülke. Buna katkı sunmak için hem daha fazla yenilenebilir enerji üretmek hem de yenilikçi teknolojiler sayesinde rüzgâr enerjisinin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak üzere Sanko Enerji ile bir kez daha iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”.

GE Yenilenebilir Enerji, devrim niteliğindeki iki parçalı rüzgâr türbin kanatlarının üretimini, yine kendi bünyesindeki LM Wind Power’ın İzmir, Bergama’daki tesislerinde, yerel olarak gerçekleştirecek. GE, bu tesislerde 550’nin üzerinde personel istihdam ediyor. Bu üretim tesisini, GE’nin Cypress türbinlerine monte edilecek yenilikçi iki parçalı kanatların üretimine hazır hale getirmek için Nisan 2019’un sonunda, tesise 300 yeni çalışanın işe alınması ve mevcut tesisin büyütülmesi adına 30 milyon dolarlık bir yatırım yapma kararı alındı. Rüzgâr türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.