Saray'dan Kız Kaçırma İstanbul'u büyüledi

1782 yılında ilk kez Viyana'da sahnelenen W.A. Mozart'ın 'Saray'dan Kız Kaçırma Operası, 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kaspamında İstanbul'da seyirci ile buluştu.

29 Haziran 2018 Cuma 09:04
Saray'dan Kız Kaçırma İstanbul'u büyüledi






Saray'dan Kız Kaçırma İstanbul'u büyüledi

1782 yılında ilk kez Viyana'da sahnelenen W.A. Mozart'ın 'Saray'dan Kız Kaçırma Operası, 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kaspamında İstanbul'da seyirci ile buluştu.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'' 21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de ilk defa sahne alacak ünlü isimleri İstanbul'da ağırlıyor.

Tarihin izlerine Mozart'ın müzikleri eşlik etti...

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; biletlerinin günler öncesinden tükendiği Mozart'ın dünyaca ünlü başyapıtı ''Saraydan Kız Kaçırma'' ile devam etti.

Seyircinin yoğun ilgiyle takip ettiği geçmişten günümüze klasikleşen ve görkemli prodüksiyonuyla büyük beğeni toplayan Saraydan Kız Kaçırma operası,Yekta Kara'nın rejisiyle, Şef Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinin büyülü atmosferinde sahnelendi.

İlk kez 1782 yılında Viyana'da izleyici karşısına çıkan eserin librettosu, C. Friedrich Bretnzer'in aynı isimli çalışmasından esinlenen J. Gottlieb Stephani'ye ait. W.A. Mozart'ın insan sevgisine, en ağır suçun bile bağışlanması motifi ile yönelmesi ve insanseverlik ilkesine Türk bağışlayıcılığını ele alan ve bu konuya vurgu yapmasıyla bilinen eser, Türk kültürü ile ilgili eserlerin en değerlisi olarak tanınmış ve dünya repertuvarlarında yerini almıştır.

Başlıca rollerinde, Belmonte Erdem Erdoğan, Osman Tuncay Kurtoğlu, Konstanze Ayşe Sinem Ekşioğlu, Blondchen Zerrin Karslı, Pedrillo Emrah Sözer, Selim Paşa Kamil Kaplan'ın görev aldığı Eserin kostüm tasarımı Şanda Zıpçı, koro şefi Paolo Villa, ışık Tasarımı Metin Koçtürk'e ait.

21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin biletleri Biletiva, Zorlu PSM ve Süreyya Operası gişelerinden satışa sunuldu.

Son Güncelleme: 29.06.2018 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.