Sigara tiryakilerine kötü haber!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada sigara satış yapılan yerlerde sigaraların kapalı dolaplarda satılacağını duyurdu..

14 Kasım 2016 Pazartesi 11:54
Sigara tiryakilerine kötü haber!






Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada sigara satış yapılan yerlerde sigaraların kapalı dolaplarda satılacağını duyurdu..
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Akdağ, bundan sonra sigaraların kapalı dolaplarda satılacağını, sigara paketlerinde de markaların neredeyse görünmez duruma getirileceğini bildirdi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 yaş üzeri sigara içme oranının 23.2’lere indiğini ancak son dört yılda bu rakamın 27.3’e çıktığını açıkladı.
Sigara satış yapılan yerlerde vitrinde sigara olmayacak. Paketlerde marka neredeyse görünmeyecek
Eski Bakan Müezzinoğlu ise şunları söylemişti:
"Belirli düzenlemeler getirdik, bunlardan biri vitrinlerde satış yerine kapalı dolaplarda satış. Açık alanda içiliyor. Açık alanda yüzde 25'lik bir alanda sigara içilebilir. Mesela bir çay bahçesini düşünün, buranın yüzde 25'lik diliminde sigara içilen bir bölüm, diğer 75'lik diliminde içilmeyen bölüm. Bu anlamda Bakanlar Kuruluna düzenleme yetkisi de veriyoruz yüzde 50'ye kadar. Otellerin plajlarında sınırları belli. Bu sınırlardaki şezlongların yüzde 50'si sigara içilemeyen, yüzde 50'si içilebilen bölüm. Alanlara göre oranlarda artma, eksilme olabilir. Çocuk parklarında sigara içimini yasaklıyoruz. Normal parklarda ise sınırlama getiriyoruz."
.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.