Sıvı Tuz'da Türkiye dünya devi, ama farkında değil

Sıvı tuz, sofralarda tuzlukların yerini almaya başladı. Bütün dünyada sofralarda 'Tuz'un itibarını geri getiren sağlık dostu sıvı tuz, batılı ülkelerde, özellikle İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya'da doktorların da tavsiyesiyle büyük ilgi görüyor.

04 Ekim 2014 Cumartesi 15:43
Sıvı Tuz'da Türkiye dünya devi, ama farkında değil






Sıvı Tuz'da Türkiye dünya devi, ama farkında değil


  Tüm dünyada sıvı tuz ihtiyacı giderek artarken yeni üretim alanların öne çıkan ilk ülke Türkiye. Sıvı Tuz üretiminde Türkiye'nin potansiyel ülke konumunda olması çok sayıda yabancı şirketin de dikkatini çekiyor. Yatırım ve pazarlama konusunda Türkiye'yi inceleyen İngiliz şirketleri yeni üretim yatakları peşine düşerken, dünyanın en sağlıklı mineral kaynağından yeterince faydalanamadığımı ortaya çıktı.

ÜRETİM VE PAZARLAMADA LİDERLİK YARIŞI
 
Dünya Sağlık Örgütü ile çok sayıda ülke Sağlık Bakanlığı'nın aileleri tuz yerine sıvı tuz tüketimine yöneltmesi, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini de öne çıkardı.

Türkiye ile birlikte ABD, Çin, Japonya Avustralya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde üretilen ve satışa sunulan sıvı tuz konusunda liderlik yarışı var. Türkiye'de üretilen sıvı tuzun tamamen organik oluşu, doğal yollardan zengin yeraltı kaynaklarının keşfedilmesi ile elde edilişi nedeniyle dünyadaki rakiplerine büyük fark atıyor.
 
EN SAĞLIKLI İHRAÇ ÜRÜNÜ 
Dünyadaki tuz ihtiyacının 2018 yılında 325 milyon metrik ton ve $13.4 milyar dolar değerinde olacağı öngörülüyor, bu anlamda sıvı tuzun sağlık dostu oluşu yeni pazarlardaki oluşacak başarısını ortaya çıkarıyor. Sıvı tuz konusunda Türkiye'de öncü yatırımcılardan işadamı Mahmut Küçükdoğan  sıvı tuzun yakın gelecekte stratejik bir ürün haline gelebileceğini söyledi. 

Halen Fransa, Almanya ve İngiltere'ye Türk Malı sıvı Tuz ihraç eden Küçükdoğan Türk sıvı tuzunun organik ürün olarak AB pazarlarında daha çok tercih edildiğini belirterek "Türk sıvı tuzuna artan ilgi sektörün geleceğini şekillendirecek" diyor.



Sıvı Tuz nerde nasıl oluşuyor, Sıvı Tuz’un insan için önemi nedir ve neden Sıvı Tuz kullanmalıyız?
Sıvı Tuz tabiatın insanlara sunduğu dünyanın en kıymetli gıdasıdır. Sağlığını düşünen insanların sadece sıvı tuz kullanması lazım, dünyada bundan daha hijyenik daha doğal bir tuz yoktur, piyasada katı halde satılan doğal tuzlar olmasına rağmen bunun kadar hijyenik olma ihtimali yoktur. Çünkü sıvı tuz, doğadaki hali ile, hiçbir işlem görmeden kullanılmaktadır.

İnsan bedeni için tuz ne kadar önemlidir ?

İnsan bedeni için, bir insanın hayatta kalabilmesi, aklı dengesini koruyabilmesi, sağlıklı olabilmesi için mutlaka sıvı tuz alması lazım, İnsanın bir numaralı gıdası sıvı tuz iki numaralı gıdası sudur. Tuz bu kadar önemlidir. 

Bedenimizde tuz olmasaydı ne olurdu?

En evvela aklımızı yitirirdik, deli olurduk, ondan sonra vücuttaki iletişim, elektriklenme, sinirsel iletişim bu sağlanamazdı, adaleler çalışmazdı, vücut ayakta durmazdı. Yani vücudun su tutması adalelerin su alması vücudun yeterli suya ulaşması için tuz’a ihtiyaç vardır. İnsan vücudunun %70’i ve 80’i su, bu suyun vücutta durabilmesi için tuza ihtiyaç vardır.

Sıvı Tuz’u mutfakta tüm yemeklerde kullanabilir miyiz, Sıvı Tuz’u yemek pişerken mi yoksa piştikten sonra mı koymalıyız?

Sıvı Tuz bütün yemeklerde kullanılmalı. Yemeğin durumuna göre pişmeden öncede konulabilir, piştikten sonrada konulabilir. Mesela bir pilavı pişirirken mutlaka pilavın suyuna koymak lazım, ama bir çorbayı pişirdikten sonra da çorbanın içerisine piştikten sonra ilave edilebilir.
 

4 Kişilik bir ailenin yıllık sıvı tuz tüketimi tahminen ne kadardır ve bunun ücreti nedir ?

4 kişilik bir aile yılda 10 LT kullanımla sıvı tuz ihtiyacını giderebilir. Bu kullanımın aile bütçesinde tutacağı yerde toplam yılda 50-60 TL’dir. Bu kadar az harcayıp,bu kadar fazla fayda görebilecekleri başka ürün yoktur, 50-60 TL ile yıl boyunca bütün sağlığını ve bütün bedenini kazanmış olur, bütün hastalıklara karşı kendini sigortalamış olur.
 

Sıvı Tuz sadece gıdada mı kullanılıyor ?

Sıvı Tuz hem gıda, hem kozmetikte hem de sağlıkta kullanılır. Gıda da yemeklerde kullanılır , kozmetikte el yüz koltuk altı losyonu olarak kullanılır, sağlıkta da banyo yaparak kür’ler yaparak kullanılır. Peeling özelliği vardır. Çünkü yüzünde, vücudun da kullanıp kuruttuğun zaman orada sıvı tuzun özü kalıyor, kalan tuzu ovaladığınızda ölü deriyi dökmesini,  derideki hücrelerin yenilenmesini sağlamasında çok büyük faydası vardır.

Türkiye’nin önemli bir iş adamı olarak, Sıvı Tuz üretiminde Türkiye’de ilk ve teksiniz, insan sağlığını düşünerek sizin sıvı tuzdaki beklentileriniz nelerdir?

Beklentim, inanıyorum ki gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye’de herkes sıvı tuz kullanacaktır. Bu faydalı ürünü insanların gıdalarında, yemeklerinde, kozmetik olarak ve sağlık olarak kür’lerinde kullandıklarında derhal anında etkisini göreceklerdir. Yemeklerinde tatlarının değiştiğini göreceklerdir, damak tatlarının değiştiğini göreceklerdir. Damak tatlarının çok daha kaliteli gurme tadında bir tatla karşılaşacaklardır ve insanlar bir daha rafine kuru tuz kullanmayacaklardır.
 

İkincisi rafine edilmiş tuzları bir daha asla sofralarına koymayacaklardır. Zaten rafine edilmiş tuzlar insan sağlığını ciddi manada tehdit eden, insan sağlığını bozan mekanizmalardır ve önemlisi de sıvı tuz kullandıklarında kuru tuzla oranla çok daha az tuz bünyelerine almış olacaklardır.
 
Geçmiş yıllarda yağ dediğimizde aklımıza katı yağlar geliyordu, katı yağlar yani margarin yağları gibi yağlar geliyordur ama şimdi bakıyoruz ki insanlar sıvı yağ kullanıyorlar, sıvı yağ kullanımı ile katı yağ kullanımı şuanda herhalde kıyaslanmayacak derecede sıvı yağ lehinedir. Biz de 10 yıl içerisinde kuru tuzdan insanların sıvı tuz’a geçeceğini ümit ediyoruz, ümidin ötesinde de insanlar kullandıkça faydasını anında görür görmez bir daha sofralarında asla diğer rafine edilmiş tuzları kullanmayacaklardır.
 

Ve kozmetik olarak yüzlerinde peeling, koltuk altı sprey olarakta bunları kullanacaklardır ve zaman zaman kür’ler yaparak sıvı tuz banyoları yaparakta sağlıklarına kavuşacaklardır. Ve vücutlarında yıllarca birikmiş olan ölü derilerini, yılarca birikmiş olan yorgunluklarını bu kür’ler vasıtasıyla atacaklarını ve çok sağlıklı zinde doktora,  ilaca, eczaneye hastaneye efendim hemşireye,  sağlık ekibine ihtiyacı olmayan nesiller sıvı tuz’la yetişeceğine kanaatindeyim.
 

Aynı zamanda sıvı tuz’un en önemli özelliklerinden birisi uzun zaman bunu kullanınca vücut kilolarını, fazla kilolarını atacaklarını ve ideal kiloya geleceklerini göreceklerdir. Yani hiç rejim yapmadan sıvı tuz kullananlar kısa bir süre içerisinde ideal kilolarına doğru bir yol alacaklardır. Birkaç yıl içerisinde de hiç rejim yapmadan ideal kilolarına ulaşacaklardır.

Son olarak Sıvı Tuz kullananlara ve kullanmayanlara ne söylemek istersiniz ?

Herkesin sıvı tuz kullanmasını öneriyorum, sıvı tuzu kullanmayanlar bir kere denesinler yemek tatlarının ne kadar değiştiğini ne kadar lezzetli, çok üst seviyede kalite gurme tadında bir yemekle karşılaşacaklardır.
 
Vücutlarında sağlık olarak kullandıklarında da derhal o ürünü kullanır kullanmaz faydasını anında öreceklerdir. Yani bekle de gör şeklinde değil.
 
6 ay, 1 sene,  2 sene gibi bir zaman içerisinde fazla kilosu olan insanların normal ideal kilolarına kendiliğinden vücutlarının döndüğünü göreceklerdir.
 
Sıvı tuzun yüksek tansiyon hastalarına, böbrek hastalarına hiçbir zararı yoktur. Hatta onlarda 6 ay, 1 sene gibi bir zaman içerisinde yüksek tansiyon olmaktan kurtulup, normal tansiyon oranlarına döneceklerdir.  Sıvı tuz bir tat değildir. Sıvı Tuz insanları sağlıklı hale getirecek en önemli bir gıdadır. Bundan dünyada  daha önemli  bir gıda yoktur, bundan sonra arkasından gelen ikinci gıdada su’dur. .

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.10.2014 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.