Tarım Bakanı McCain'li hesabını kapattı

Patates krizinin aşılması için gümrüksüz ithalatın kapısını aralayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, dünya patates devi McCain Foods şirketinde danışman olduğunu gösteren sosyal medya hesabını kapattı.

14 Mart 2019 Perşembe 14:18
Tarım Bakanı McCain'li hesabını kapattı






Tarım Bakanı McCain'li hesabını kapattı


Sebze ithalatıyla hedef tahtasına oturtulan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığın açıkladığı gümrüksüz patates ithalatı kararı konusunda eleştirilere yanıt verirken, danışmanlığını yaptığı patates devi McCain Foods ile ilişkisini önce inkar etti, sonra kabul etmek zorunda kaldı.

McCain Foods'a danışmanlık yaptığına dair ortaya atılan iddiaların ardından linkedin hesabını kapattığı görüldü. Pakdemirli iddialar için "Bir insanın çoluğunun çocuğunun rızkı için çalışması normal değil mi? Ben uzaydan mı geldim? Geçmişte çalışmış olduğum yerler olabilir. Bunlarla geçmişte çalışmış olmam bugün her hangi bir ticari ilişkiye girmemi gerektirmez ki" demişti.

Hükümetin 200 bin ton patates ithalatı için gümrük vergisini sıfırlaması ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Foods’un danışmanlığı yapmış olması tartışmalara neden olmuştu.

CHP’Lİ VEKİL DİLE GETİRMİŞTİ

İddialar üzerine soru önergesi veren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu "Bekir Pakdemirli, geçmişte Mc Cain Food şirketine danışmanlık yapmış mıdır?" sorusunu yöneltmişti.

HESABINI KAPATTI


Tartışmalar sonrası Bekir Pakdemirli, McCain Food şirketinde 2013-2018 yılları arasında danışmanlık yaptığı bilgisini de belirttiği, Linkedin hesabını kapattığı gözlemledi.

İDDİALARA BÖYLE YANIT VERDİ


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Food’un danışmanlığı yapmış olmasına ilişkin iddialara ilişkin ise kendisine bakanlık görevi tebliğ edildikten sonra tüm ücretli görevlerinden istifa ettiğini belirterek yanıt vermişti. "Bu iddiaya gülüyor olmamız lazım" diyen Pakdemirli, "Ben şu anda bu memlekette 16 kişiye nasip olmuş çok şerefli bir görevi yürütüyorum. Bu görevi alacağımı haber alır almaz tüm ücretli görevlerimin hepsinden istifa ettim. Bir defa böyle etik dışı bir ilişkinin içinde olmam söz konusu değil" demişti.

"ÇOLUĞUMUN ÇOCUĞUMUN RIZKI İÇİN"

Bir firmaya geçmişte danışmanlık yapmış olmasının nesinin yanlış olduğunu da kaydeden Pakdemirli, "Bir insanın çoluğunun çocuğunun rızkı için çalışması normal değil mi? Ben uzaydan mı geldim? Benim 27 yıllık çalışma hayatım var. Gıda, perakende tüm sektörlerde çalıştım. Yani evinde oturup bakan olmaya gelmiş bir insan değilim ki… Geçmişte çalışmış olduğum yerler olabilir. Bunlarla geçmişte çalışmış olmam bugün her hangi bir ticari ilişkiye girmemi gerektirmez ki" yorumunda bulunmuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
McCain Foods
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.