TEB, 40 girişimci ile en çok destek veren uygulayıcı kuruluşlar arasında

- TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) kapsamında 20 uygulayıcı kuruluştan biri olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB, 2017'de BİGG kapsamında verdiği desteklerle en fazla girişimci desteklenmesini sağlayan kurumların başında yer aldı

20 Aralık 2017 Çarşamba 11:49
TEB, 40 girişimci ile en çok destek veren uygulayıcı kuruluşlar arasında






İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), girişim bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarına bu yıl da devam etti.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB, bu yılın sonuçlarının açıklanmasıyla desteklediği 40 girişimci ile en çok destek veren uygulayıcı kuruluşlardan biri oldu.

TÜBİTAK'ın 2 çağrı yaptığı 2017 içinde TEB, toplam bin 400 başvuru aldı. Kabul edilen girişimcilere TEB Girişim Evi StepUP Programı kapsamında "kişisel gelişim eğitimleri", "girişimcilik eğitimleri", "teknik eğitimler" ve "uygulama" olmak üzere dört ana modülde mentorluk desteği verildi. Girişimciler, TEB Girişim Evi mentorluğuyla hazırladıkları iş planlarını BiGG jürisine iletti.

Birinci dönemde TÜBİTAK'a iletilen 30 iş planından 16'sı destek almaya, ikinci dönemde de iletilen 43 iş planı arasından 24 girişimci 150 bin liralık devlet desteği almaya ve şirket kurmaya hak kazandı.

Denizli, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ olmak üzere 12 ilden toplam 40 girişimci hibe almaya hak kazanırken, girişimcilerin 7'si TİM-TEB Girişim Evi'nin olmadığı illerde, TEB'in online eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda başarılı oldu.

Bu kapsamda TEB, toplam destek alan girişimci sayısı bazında uygulayıcı kuruluşlar içinde üst sıralarda yer aldı. 2017'de TÜBİTAK, BiGG programı kapsamında Türkiye genelinde toplam 426 girişimciye destek oldu.


- "Girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, "danışman banka" anlayışlarıyla Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bünyesinde girişimcilik ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız. Girişim bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. Desteklediğimiz girişimcilerin başarıya ulaşması bizleri ayrıca gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

Anahtar Kelimeler:
Türk Ekonomi BankasıTEB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.