Termal turizmde sömestir yoğunluğu bekleniyor

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Yalova, Kütahya ve Balıkesir'deki tesislerde sömestir tatilinde yoğunluk bekleniyor.

15 Ocak 2018 Pazartesi 16:07
Termal turizmde sömestir yoğunluğu bekleniyor






BURSA (AA) - Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Yalova, Kütahya ve Balıkesir'deki tesislerde sömestir tatilinde yoğunluk bekleniyor.

Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlerin şifa merkezi olan, Roma İmparatorluğu döneminde "hayat iksiri" kaplıca hamamlarının yapıldığı Yalova, mitolojiye göre "Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu" Balıkesir (Güre kaplıcaları), yıllardır şifa dağıtan Simav, Emet ve Tavşanlı kaplıcalarıyla ünlü Kütahya'daki termal tesislerde, yaklaşan yarıyıl tatili dolayısıyla rezervasyon hareketliliği yaşanıyor.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya merkez ve ilçelerinde yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren tesislere, yaklaşan yarıyıl tatili dolayısıyla ilginin arttığını söyledi.

Zengin minerallerden dolayı kentteki termal ve şifalı suların özellikle kış aylarında tercih edildiğini belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Kütahya'nın büyük bölümü termal kaynaklara sahip. Kent merkezinde Yoncalı ve Ilıca termal turizm merkezleri var. Özellikle Yoncalı'da belediye olarak termal kent projesi yürütüyoruz. Termal suyu kent merkezine kadar getirdik ve yatırımcıları otel yapımı konusunda ilimize bekliyoruz. Yarıyıl dolayısıyla termal tesislere yoğun ilgi var. Belediyemize ait Ilıca'daki otelimizin doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı. Önümüzdeki yıllarda yeni tesislerle birlikte daha çok talebe cevap verebiliriz."

Emet'te 5 yıldızlı bir otelin Müdürü Ramazan Sezer, yarıyıl tatilinden dolayı doluluk oranlarının yüzde 100'ü yakaladığını dile getirdi.

Ülkenin dört bir yanından konuklarının olacağını ifade eden Sezer, 15 günlük tatili yoğun geçireceklerini söyledi.

Yalova'ya Ortadoğu ve Rusya ilgisi

Termal Belediye Başkanı ve Yalova Turizm Birliği (YATUB) Başkanı İsmail Atik de sömestir tatilinde tatilcilerin ilçelerini tercih edeceğini kaydetti.

Atik, yarıyıl tatiline yönelik rezervasyonların tüm hızıyla sürdüğünü aktararak, şunları söyledi:

"İlçedeki tüm otel, motel, pansiyon ve apartlara ilgi var. Bazı tesislerimizde yüzde 70-80 seviyesinde rezervasyonlar mevcut. Bu haftaki rezervasyonlarla yarıyıl tatilini yüzde 100 dolulukla geçiririz. Tatil boyunca kaplıcalardan, ilçemizin doğasından faydalanmak, dinlenmek, huzurlu bir şekilde 15 geçirmek isteyen ailelerimizin Termal kaplıcalarını yoğun bir şekilde tercih edeceklerini biliyoruz."

Yalova'da sadece yurt içi değil, Ortadoğu ve Rusya'dan gelecek ziyaretçileri de konuk edeceklerini belirten Atik, "Termal ilçesinde yaz kış yüksek bir sezon yaşıyoruz. Turistik kapasitesi yüksek olan tesislerimizin tamamının dolu olduğunu, dolmak üzere olduğunu görüyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Ortadoğu dışında Rusya'dan gelen turistlerimiz oluyor. Rus turistler kaplıcayı çok seviyor. Bu dönemde, kış mevsiminde Rus turist ağırlıyoruz." diye konuştu.

Balıkesir'de de yüzde 100 hedefi

Edremit Belediyesi kuruluşlarından olan Ed-Bel Ltd. Şti. Genel Müdürü İbrahim Yakın da yarıyıl tatiline sayılı günler kala rezervasyonların hız kazandığını aktardı.

Yakın, mitolojiye göre "Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu" kaplıcalarıyla tanınan Güre'deki termal tesislerde doluluk oranlarının yüzde 70'in üzerine çıktığını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Bölgemizdeki termal tesislerde şu anki doluluk oranımız sömestir tatili için yüzde 70'i aştı. Tatile birkaç gün kala bu oranın yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz. 2016 ve 2017 karşılaştırmasını yaparsak bölgemizde 2017 daha verimli geçti işletmeler açısından. Yüzde 15'lik bir artış söz konusu bir önceki yıla göre. 2018 turizm sezonunun daha da iyi geçeceğini düşünüyoruz."

Son Güncelleme: 10.02.2020 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.