THY İngilizleri çılgına çevirdi, 'Bizim niye yok'

İngiliz gazeteleri THY Avrupa'nın en iyi, Dünyanın ise 5. büyük hava yolu seçilmesinin ardından British Airwas ile dagla geçti

16 Temmuz 2014 Çarşamba 19:06
THY İngilizleri çılgına çevirdi, 'Bizim niye yok'






THY İngilizleri çılgına çevirdi, 'Bizim niye yok'


Dünyanın en iyi hava yolu şirketleri sıralamasında Türk Hava Yolları'nı örnek gösteren İngiliz gazeteleri 'Bizim hava yolu şirketlerimiz neden bu listede yok' diye isyan etti..

Hafta başanda yayınlanan dünyanın en iyi hava yolları listesinde THY'nin 5. sıradan listeye girmesi Avrupa ülkelerinde tartışmaları da beraberinde getirdi. En pahalı uçaklar, milyarlarca dolarlık bütçelerle oluşturulan uçuş ağları ve dünyanın her yerine sefer düzenleyen batılı hava yolu şirketleri 19 milyon uçak yolcusundan not alamadı. Üstelik oylamaya katılanların yüzde 70'i VİP yolculardan oluşuyor.

TARTIŞMA İNGİLTERE'DE ALEVLENDİ..

İngiliz gazeteleri British Airways'in listede adının yer almamasını eleştirerek şirket yönetiminin bundan ders çıkarması gerektiğini savunan haberlere yer veriyor. İngiltere hava yolu şirketi British Airways ile dalga geçen Sun gazetesi 'İngilizlerden bile oy alamayan bir hava yolu şirketimiz var. Acı ama gerçek. Kalitesiz servis ağına oy vermesi için yolcuların geri zekalı olması gerekiyor' yorumunu yaptı.
DailMail gazetesi ise THY'nin dünya sıralamasında Avrupa'yı yukarıya taşıdığın belirterek listede onuncu sırada yer alan Lufthansa ile THY'ye kutlamak gerektiğini yazdı. Dünya sıralamasında Avrupa'nın en iyisi seçilen THY bu yıl 4 ödül birden aldı.

THY BÜYÜK ÖDÜLÜ ALDI

Skytrax, Türk Hava Yolları'nı (THY) 2014'de de "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçmişi. Şirket geçtiğimiz 3 yılda da aynı ödülün sahibi olmuştu. THY'den konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, son yıllarda, uzun menzilli uçuşlarının tamamı ve diğer dış hat uçuşlarının belli bir bölümünde Business Class yolcularına 'Flying Chef' hizmeti sunan Türk Hava Yolları, dünya sıralamasında "En İyi Business Class İkram Servisi" ödülüne layık görüldü. Geçen aylarda yenileyerek genişlettiği özel yolcu salonu "Turkish Airlines Lounge İstanbul"da yolcularının beğenisine sunduğu farklı ve zengin ikram hizmetiyle de "En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı" ödülünü aldı. Bu başarıda ikram iştiraki Turkish DO&CO'nun konseptinin de etkili olduğu belirtildi. Hampshire, Farnborough Airshow'da açıklanan ödüller, Skytrax CEO'su Edward Plaisted tarafından Türk Hava


Anahtar Kelimeler:
Thy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.