TSE, yabancı firma ürünleri için de sertifika vermeye başladı

TÜRKİYE'nin milli uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü, artık yabancı firmaların ürünleri için de uygunluk ve beyan doğrulama sertifikası vermeye başladı. TSE ilk yabancı firma olarak Fransız markası 'Gerflor"...

06 Şubat 2015 Cuma 13:28
TSE, yabancı firma ürünleri için de sertifika vermeye başladı






TSE, yabancı firma ürünleri için de sertifika vermeye başladı

TÜRKİYE'nin milli uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü, artık yabancı firmaların ürünleri için de uygunluk ve beyan doğrulama sertifikası vermeye başladı. TSE ilk yabancı firma olarak Fransız markası 'Gerflor" firmasına sertifika verdi.
Türk Standartları Entisüsü'nün Gebze'deki Marmara Bölge Kooordinatörlüğü'nde, ilk uygulama nedeniyle TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve firmanın Türkiye Temsilcisi Yaktaş firması Genel Müdürü Tolga Kutluay'ın katıldığı tören düzenlendi. Mehmet Hüsrev burada yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ithal edilen Fransız markası Gerflor'a ülkenin milli otorite uygunluk değerlendirme kuruluşu TSE olarak 'Beyan Doğrulama Sertifikası Belgesi' verdiklerini belirterek, bunun 'Standard dışı, firmanın beyanı dikkate alınarak test ve analiz sonuçlarının olumlu çıkması neticesinde doğrulanarak belgelendirilmesi' anlamına geldiğini söyledi. Hüsrev şöyle devam etti:
"Düne kadar otorite olarak kabul edilen İsviçreli bilim adamlarının ya da Norveçli bilim adamlarının onayladığı ürün 'güvenli ve kaliteli üründür' algısı vardı. Bugün Türkiye'nin milli uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Standardları Enstitüsü 55 yıllık tecrübesi ve alanında uzman mühendis kadrosuyla Beyan Doğrulama Sertifikası Belgesi vererek markaların güven duyacağı bir otorite olarak kabul ediliyor. Ülkemize ithal edilen Fransız Gerflor markasının beyanı esas alınarak Türk tüketicisi tarafından güvenle kullanılması ve kaliteli bir ürün olduğu TSE Beyan Doğrulama Sertifikası ile doğrulanmış ve belgelendirilmiştir. Ülkemiz düne kadar ürün ve hizmet ihracatı yapıyordu. Artık sertifikalandırma, belgelendirme daha doğrusu üçüncü taraf uygunluk değerlendirme hizmeti ihracatı yapmaya başladı, bu da bir ilktir. Artık TSE belgesi yurt dışı menşeili ürünlerde de geçerli olacaktır. Bu da büyük ülke olduğumuz anlamına gelmektir."
Gerflor Markasını temsilen konuşan Türkiye temsilcisi Yaktaş firmasının Genel Müdürü Tolga Kutluay ise sektörde yirminci yıllarını kutladıklarını ancak kaliteyi ifade etmek ve bunu tüketiciye anlatmanın gerçekten zor olduğunu belirtti. Kutluay, "Ürünün kalitesini özelliğini bir otoritenin tescil etmesi, onaylaması ve belgelendirmesi gerekiyor. Bugün kaliteli olduğunu beyan ettiğimiz ürünümüz Türk Standardları Enstitüsü tarafından belgelendirilerek beyanımız doğrulanmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.