Türk bulguru Alman Üniversitelerinde ders oldu

Türk bulguru Alman Üniversitelerinde ders oldu, Bulgur Alman Üniversitelerinde ders olarak okutulacak!

30 Mayıs 2015 Cumartesi 12:30
Türk bulguru Alman Üniversitelerinde ders oldu






Türk bulguru Alman Üniversitelerinde ders oldu


Bulgur, Alman Üniversitelerinde ders olarak okutulacak!

25-30 Nisan tarihleri arasında, Almanya’nın Deidesheim kasabasında bu yıl  48. Kez düzenlenen Gastronomische Akademi Deutschland  eğitim programının konularından  biri de bulgurdu.

Her yıl düzenlenen eğitim akademisinde, Almanya’nın farklı üniversitelerinden, Gastronomi dalında eğitim veren, öğretim görevlilerinin katılımı ile gerçekleşen programın başlıklarından biri de” Bulgur – ein stärkehaltiges Produkt mit Zukunft” “Geleceğin güçlü ürünü bulgur”. Duru Bulgur, Tedarik Zincirinden Sor. Genel. Müdür Yardımcısı  Işık DURU’nun  katılımı ve sunumu ile gerçekleşen seminerde; bulgur nedir? Bulgurun sağlığa faydaları,  alternatif ürünlerle kıyaslanması, bulgurla yapılan tarifler katılımcılılarla paylaşıldı. Seminer sonrasında mantarlı bulgur pilavı ve bulgur salatası yapılarak,  öğretim görevlilerine tattırıldı.
Seminer sonrasında Gastronomische Akademi Deutschland tarafından gönderilen teşekkür mektubunda; bulgur konusunda çok faydalı ve eğitici seminerden dolayı Işık DURU’YA teşekkür edilirken, ileriki dönemlerde bulgurun üniversite kitaplarında yer alacağının da müjdesi verildi.

Son Güncelleme: 30.05.2015 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.