Türk döneri, dev yatırımla körfez ülkelerine açılıyor

Türk döneri, fast food sektöründe önemli bir yatırımla doğrudan Körfez ülkelerine açılıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımda bulunduğu Türkiye ve Suudi Arabistan İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda Bereket Döner toplam 5 milyon doları bulacak bir yatırımla Sudi Arabistan pazarına giriyor.

01 Aralık 2016 Perşembe 11:33
Türk döneri, dev yatırımla körfez ülkelerine açılıyor









Bereket Döner, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kurulan fabrika ile ülke genelinde günde 30 ton döner üretmeyi hedefliyor. Bereket Döner ile Amaad Group arasında atılan imzalar, Türk döner üreticisine başta Suudi Arabistan olmak üzere, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ve Arap ülkelerinin kapılarını açıyor. İki büyük şirket üretim faaliyetlerini yürütürken bir yandan da bölgede şubeleşmeyi hedefliyor. Bu ortaklık Bereket Döner markasının üretim ve restorancılık olarak ortadoğuda yayılması için önemli bir güç birlikteliğine yol açacaktır.

İLK İMZALAR ATILDI

Suudi Arabistan'ın büyük gruplarından olan Amaad Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alduhaim ile Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Muhammet Nezif Emek arasında atılan imzalar, Türk dönerini Körfez ülkelerine açacak. Riyad'da kurulan ve 17 Aralık'ta üretime başlayacak olan Bereket Döner Riyad fabrikasında üretilen dönerler tüm Körfez ve Arap ülkelerinde satılacak.

TÜM BÖLGE ÜLKELERİNE ŞUBELER AÇILIYOR

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK'in İstanbul toplantısında atılan imza ile, Türk döneri tüm Körfez ve Arap ülkelerine doğrudan ihraç edilecek. Riyad Bereket Döner Fabrikası'nda üretilen dönerler, önce Suudi Arabistan'daki şubelerde, ardından bölge ülkelerine ihraç edilirken, şubeleşmeye ağırlık verilecek ve fabrikada günlük 30 tonluk üretim hedefine ulaşılacak. Grubun Suudi Arabistan ve Körfez Ülkelerinde birinci aşamada ulaşmak istediği şube sayısı 40 olarak planlanmıştır.

KÖRFEZ ÜLKELERİ'NDE ŞUBE ZİNCİRLERİ KURULACAK

Bereket Döner ile Amaad Group arasındaki işbirliği sadece Suudi Arabistan'la sınırlı kalmıyor. İki şirket ortaklığında tüm Körfez ülkelerinde yeni şubeler açılıyor. Bu şubelere, Bereket Döner'in kendi bünyesinde yetiştirdiği ustalar ve şube çalışanları gönderiliyor. Bereket Döner CEO'su M.Nezif Emek Arap piyasasına açılma konusunda oldukça heyecanlı. Emek "Bu işbirliği ile gerek Suudi Arabistan ve gerekse Körfez ülkelerinde çok ciddi ve hızlı şubeleşme yapmaya çalışacağız. Bu ortaklık doğrudan şubeleşme yapacağı gibi franchise taleplerini de artıracaktır" dedi. Emek günlük beş ton olarak başlayan üretimin kısa sürede 30 tona ulaşacağını belirterek "Türk dönerinde helal üretim ile geldiğimiz nokta sektör açısından dönüm noktasıdır. Aynı şekilde Suudi Arabistan'da 20, körfez ülkelerinde 20 olmak üzere 40 şube ile şubeleşme süreci de hızlandırılacaktır. Dedi. Yeni küresel pazarlarda döneri ortak lezzet olarak sunmak ayrı bir heyecan veriyor. İki büyük şirket arasında atılan imzalar sektörün ne kadar dinamik olduğunu gösteriyor" dedi.                                    

 
Son Güncelleme: 01.12.2016 11:37
Anahtar Kelimeler:
Bereket Döner
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.