Türk Ytong Mimari Fikir Yarışması Başlıyor

Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı 'Ytong Akademi' çatısı altında, ''20 Yıl Sonra Ben Buradayken'' konulu 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nı başlatıyor.

02 Nisan 2015 Perşembe 23:36
Türk Ytong Mimari Fikir Yarışması Başlıyor






                   Türk Ytong Mimari Fikir Yarışması Başlıyor    

   Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı 'Ytong Akademi' çatısı altında, ''20 Yıl Sonra Ben Buradayken'' konulu 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nı başlatıyor. Ytong bu sene katılımcıları kendi deneyimledikleri bir mekan için 20 yıl sonrasına dair öngörülerde bulunmaya davet ediyor. Son başvuru tarihi 22 Haziran olan yarışmanın tüm süreçleri dijital platform üzerinden yürütülecek ve her türlü medya türünden sunuma açık olacak.
  Sektördeki köklü duruşunun yanı sıra, bilgiye ve yeniliğe açık projeleri hayata geçirmesiyle tanınan Türk Ytong tarafından düzenlenen 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması, '20 Yıl Sonra Ben Buradayken' başlığıyla, sürdürülebilirlik ve insan odaklı tasarımı merkeze koyarak, geçmişten günümüze mimari yapının olumlu ya da olumsuz değişimlerinin irdelenmesini ve gelecekteki sosyal, teknolojik, mimari yapının bugünden ele alınıp tartışılmasını hedefliyor.
   Tasarım sürecinde katılımcılardan, dünden bugüne mimarlık alanını etkileyen faktörleri inceleyerek kendi deneyimledikleri bir mekan için 20 yıl sonrasına dair öngörülerde bulunmaları bekleniyor.
   Konut-Çalışma/İş Ortamı-Sokak-Mahalle strüktürünü ve mekan ilişkilerini, mevcut durumdan ve 'kendilerinden' yola çıkarak, değişen teknolojik ve sosyal koşulları da dikkate alarak geleceğe yönelik olarak yeniden kurgulamaları ve bu kurgu içerisinde her yönüyle insan odaklı ve sürdürülebilir bir tasarımı öne çıkarmaları bekleniyor.
   Yarışma ile kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçlayan Türk Ytong, öğrenmeye ve yeniliğe açık genç mimarlar için de etkileşim fırsatı sunuyor.
   Kreatif Mimarlık Kurucu Ortağı Aydan Volkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, Mimar Ömer Kanıpak ve Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nükhet Demiren’in jüri üyeliğinio yaptığı yarışmaya Türkiye ve KKTC vatandaşları ücretsiz olarak katılabilecek.
Son Güncelleme: 02.04.2015 23:38
Anahtar Kelimeler:
YtongTürkYarışmaÖdül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.