Türkiye Finans'tan 120 milyon liralık kira sertifikası ihracı

- 175 gün vadeli yeni kira sertifikası ihracı başarıyla tamamlandı

16 Ekim 2017 Pazartesi 11:11
Türkiye Finans'tan 120 milyon liralık kira sertifikası ihracı






İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans Katılım Bankası, iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 175 gün vadeli 120 milyon liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Finans, 9-10-11 Ekim'de talep toplaması gerçekleştirilen 175 gün vadeli 120 milyon liralık yeni kira sertifikası ihracı ile ekonomiye destek vermeye devam ediyor.

Türkiye Finans, iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ’nin 13 Ekim'de yurt içi piyasada ihraç ettiği, yönetim sözleşmesine dayalı, 120 milyon lira tutarlı 175 gün vadeli yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, Türkiye'de faizsiz finansmanı geliştirmek ve derinleştirmek amacıyla yılın ilk 10 ayında toplam 1 milyar 38 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç ettiklerini bildirdi.

Yatırımcılardan gelen talepleri karşılamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Uzun, bu yoğun ilginin, yatırımcının Türkiye Finans'a olan güveninin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Uzun, "Türkiye'de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye ve reel ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye Finans
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.