Ucuz doğalgaz geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ''Doğalgaz dağıtım şirketleri artık tüm doğalgaz ihtiyacını BOTAŞ‘tan daha ucuz rakamlarla karşılayabilecek, pahalı tedarikçiden gaz alıp vatandaşlara pahalı doğalgaz satılmasına engel olacağız''şeklinde açıklamalarda bulundu.

23 Kasım 2015 Pazartesi 10:46
Ucuz doğalgaz geliyor






Kanun gereği dağıtım şirketleri, ihtiyaçlarının en fazla yüzde 50'sini BOTAŞ'tan karşılayabiliyordu. EPDK Başkanı Yılmaz, ucuza doğalgaz temini sağlayacak bir karara imza attıklarını ifade ederek, Artık 69 doğalgaz dağıtım şirketinin tüm gaz ihtiyacını BOTAŞ üzerinden karşılayabileceğini belirtti.

ARTIK BAHANE KALMADI

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şunları kaydetti: "Kanundan aldığımız yetki ile önemli bir karar aldık. Dağıtım şirketleri için en ucuz kaynak gazını temin etmenin yolunu açtık. Dağıtım şirketleri artık ihtiyaçlarının yüzde 50'sini değil, tamamını yani yüzde 100'ünü BOTAŞ'tan temin edebilecek. Aldığımız kararın ardından pahalı gaz tedarik etmenin bir bahanesi kalmadı. Ancak EPDK'nın işi burada bitmiyor. Dağıtım şirketlerinin BOTAŞ'a vaktinde başvurup ucuz gaz temin etmesi ve vatandaşımıza da en ucuz doğalgazı satmasını takip edeceğiz."

TÜKETİCİ KÂRLI ÇIKACAK

Başkan Yılmaz, kararla hem tüketicinin hem de dağıtım şirketlerinin karlı çıkacağını vurgulayarak, kurum olarak tüketicilerin her zaman öncelikli olduğunu ifade etti. Şirketler önemli görevlerin düştüğünü belirten Yılmaz, "Dağıtım şirketlerine BOTAŞ'tan ucuz gaz almak varken pahalılara yönelmemeleri gerektiğini vurguladık. BOTAŞ'tan alımlarla ilgili başvurularda gerekli özeni göstermeleri gerekiyor" dedi.
Son Güncelleme: 23.11.2015 10:49
Anahtar Kelimeler:
EpdkZamDoğalgazBotaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.