Üretimin durdurulduğu Ford Otosan önünde, işçiler eylem yaptı (2)

KSO ODASI BAŞKANI'NDAN 'İTİDAL' ÇAĞRISI Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nın parça tedarikinde güçlük çekilmesi nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığını hatırlatarak, taraflara...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:28
Üretimin durdurulduğu Ford Otosan önünde, işçiler eylem yaptı (2)






KSO ODASI BAŞKANI'NDAN 'İTİDAL' ÇAĞRISI
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nın parça tedarikinde güçlük çekilmesi nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığını hatırlatarak, taraflara itidal çağrısında bulundu. Zeytinoğlu, şunları söyledi:
"Şimdi burada ben hem sendikaları, hem işvereni biran önce uzlaşmaya davet ediyorum. Çünkü ülke ekonomisi çok ciddi zarar görecektir. Sonuçta sendika ve sanayiciler arasında geçerli bir sözleşme de bulunmasına rağmen, bu eylemler hukuki açıdan da sakıncalı olmasına rağmen, biz burada işverenlerimize de işçi çıkartılmaması konusunda çağrı yapıyoruz. Bir an önce uzlaşıp, üretime geçmesini arzu ediyoruz. Zira şu anda ihracatımızı taşıyan otomotiv sektörüdür. Bütün ihracattaki azalmaların telafisi konusunda da bu sektörümüzün çok ciddi katkıları var. Kocaeli'nin ihracatının çok büyük bir kısmı da otomotivden gelmektedir. Geçen ayki ihracatımız 1.6 milyar dolardır. Bunun muhtemelen 1 milyar dolar civarındaki kısmı otomotivden gelmiştir. Burada ne akadar söylesek az. Ben tarafları bir an önce ülke için, geleceğimiz için uzlaşıp üretmeye davet ediyorum."

Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), () -

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.