Yapı Kredi̇'ye 1 mi̇lyar 350 mi̇lyon dolarlık sendi̇kasyon kredi̇si̇

- Yapı Kredi, 1 milyar 350 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı

10 Ekim 2017 Salı 13:36
Yapı Kredi̇'ye 1 mi̇lyar 350 mi̇lyon dolarlık sendi̇kasyon kredi̇si̇






İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, 17 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 1 milyar 350 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi, 17 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 1 milyar 350 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisi, 411,3 milyon dolar ve 799,7 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi.

İki ayrı dilimde sağlanan sendikasyon kredisinin vadesi sırasıyla 367 gün ve 2 yıl oldu. Kredinin maliyeti ise 367 gün için libor artı yüzde 1,35 ve euribor artı yüzde 1,25, 2 yıl içinse libor artı yüzde 2,20 ve euribor artı yüzde 2,10 olarak gerçekleşti.

Yapı Kredi böylece, Ekim 2016'da sağladığı krediyi yüzde 113 oranında yenileyerek, uluslararası piyasalarda bankaya ve ülke ekonomisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü Bank of America Merrill Lynch International Limited ve ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler AŞ, düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch International Limited, aracılığını ise UniCredit Bank AG, London Branch üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Yapı Kredi'nin fonlama kaynaklarını güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi sürdürdüğünü belirterek, "Küresel piyasalarda her geçen gün artan belirsizlik ve volatiliteye rağmen, saygın finans kuruluşlarının yüksek talep gösterdiği bu sendikasyon kredisi bir anlamda Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi'ye duyulan sağlam güvenin önemli bir göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

Açıkalın, sene başından bu yana eurobond ihracı ve sendikasyonu ile 3,8 milyar dolara ulaşan kaynağın ardından imzaladıkları bu başarılı anlaşmadan sağladıkları krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacaklarının bilgisini vererek, müşteri odaklı bankacılık anlayışları doğrultusunda ihracatı ve ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.