Yöneticiye güven yok

Türkiye’nin iş ilanları sitesi Eleman.net'in gerçekleştirdiği ankete göre, çalışanların yüzde 42’si yöneticisine güvenmiyor.

05 Eylül 2014 Cuma 11:19
Yöneticiye güven yok






Yöneticiye güven yok

Türkiye’nin iş ilanları sitesi Eleman.net'in gerçekleştirdiği ankete göre, çalışanların yüzde 42’si yöneticisine güvenmiyor. Yöneticisine güvenmekte tereddüt yaşayanların oranı ise yüzde 35. Çalışanların sadece yüzde 23’ü yöneticisinin gerekli durumlarda kendisini koruyup destekleyeceğine inanıyor.

Eleman.net'in 12 bin 228 aday arasında yaptığı anket, çalışanların yöneticilerine duyduğu güven konusunda çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. “Yöneticinizin gerekli durumlarda sizi koruyup destekleyeceğine inanıyor musunuz?” sorusunun sorulduğu ankete katılımcıların yüzde 42’si “Hayır, inanmıyorum” yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 35’inin cevabı ise “Emin değilim” olarak kayda geçti. Ankete verilen “Evet, inanıyorum” cevabının oranı yüzde 23’te kaldı.

Yöneticinizin gerekli durumlarda sizi koruyup, destekleyeceğine inanıyor musunuz?
   

Oran

Hayır, inanmıyorum Yüzde 42

Emin değilim  Yüzde 35

Evet, inanıyorum. Yüzde 23

X Y kuşağı çatışması

Yönetici ve çalışan arasındaki güven konusunun iş hayatında yaşanan kuşak çatışmasının bir sonucu olduğunu belirten Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, her iki kesimi hedef alacak şekilde yaratılacak güven ortamının oldukça meşakkatli bir süreci beraberinde getirdiğini söyledi. Toplumsal ölçekte X ve Y kuşağında yaşanan çatışmanın iş hayatına da yansıdığını ifade eden Duyarlar,

“İş hayatında aktif rol alan Y kuşağı, bir önceki nesil olan ve genel olarak üst düzey yönetici ve işveren pozisyonlarında bulunan X kuşağıyla zaman zaman çatışmalar yaşayabiliyor. Her iki kesiminde yaşam felsefesi ve buna bağlı olarak kuralları farklı olduğu için gerekli güven ortamının yaratılması da bu çatışmadan nasibini alıyor. Yaptığımız ankette de yöneticisine güvenmeyen kesimin yüzde 42 ile en büyük orana sahip olmasının nedeni de bu çatışmadan kaynaklanıyor” dedi.

Çalışanların patronları ve yöneticileriyle ilişkilerinin çalışma süresini büyük oranda etkilediğinin altını çizen Duyarlar, “İşyerinde güven ortamının yaratılması, çalışan bağlılığı ve aidiyet duygunu arttıran en önemli etmenlerden bir tanesi. İş ve çalışma ortamı pek çok açıdan tatmin ediyor olsa da yönetici veya işverenlerle olan kötü ilişkiler çalışanları yeni iş aramaya itiyor. Günümüzde yaşanan iş değişikliklerinde bu konunun önemli bir payı bulunuyor” dedi.

Eleman.net Hakkında


2005 yılında kurulan Eleman.net, firmalara aradığı nitelikli elemanı sağlarken, adayların en hızlı şekilde istihdam edilmesini amaçlar.

Kolay kullanımı, hızlı altyapısı ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile 190.000 üye firma ve 2 milyon adaya hizmet veren Eleman.net, ara kademe ve mavi yaka pozisyonlarında lider konumdadır.

“Türkiye’nin İş İlanları Sitesi” sloganından hareketle, her sektör ve pozisyondaki adaylar için binlerce iş fırsatı sunan Eleman.net, geride bıraktığı 9 yılda 1 milyondan fazla iş ilanı ve 40 milyon başvuru ile yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağlamıştır.
Son Güncelleme: 05.09.2014 11:22
Anahtar Kelimeler:
Yöneticiye Güven Yok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.