Zeynep Dereli'nin başkanlığı 50 gün sürdü

TABA'nın başına 'Şaibeli' bir seçimle gelen Zeynep Dereli yoğun baskılara dayanamadı ve istifa etti. TABA seçim süreci başladı

07 Ağustos 2014 Perşembe 07:34
Zeynep Dereli'nin başkanlığı 50 gün sürdü






Darbe gibi seçimle geldi, 50 günde istifa etti
Taba'ya darbe gibi bir seçimle başkan olan Zeynep Dereli, tepkilere dayanamayıp elli gün sonra istifa etti. Artı Bir bu seçimi ve seçimde çıkan olayları “Şaibeli Seçim” başlığıyla duyurmuştu.
Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA AmCham)’nin  30.05.2014 tarihinde yapılan genel kuruluna tek liste ile giden son dönem başkanı Ekim Alptekin, genel kurulda tüzük gereği listeyi tek seferde oylatmayıp yönetim kurulu üyelerini tek tek oylatınca, başkanlık seçimi yönetim kurulunun yapacağı ilk toplantıda görev dağılımının belirlenmesine kalmıştı.

Genel kuruldan 5 gün sonra, 5 Haziran 2014 tarihinde yapılan ilk yönetim kurulu toplantısının olduğu binaya kalabalık bir grupla gelen ve korumalarıyla birlikte yönetim kurulu toplantı salonuna girmek isteyerek TABA merkez ofisinde arbede çıkartan Zeynel Abidin Erdem’in başkan yaptırmak istediği Zeynep Dereli, yönetim kurulu toplantısı öncesi aday bile değilken çıkan olaylar sonrasında baskı altında yapılan yönetim kurulu toplantısından 5’e karşı 6 oyla başkan olarak çıkmıştı.

Türk-Amerikan ilişkilerinde kilit rol üstlenen ve Amerikan siyaset ve iş dünyasının önem verdiği Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA AmCham)’nin başkanlığına Zeynel Abidin Erdem’in darbe gibi girişimiyle başkan seçtirilen Zeynep Dereli’nin  dedesi Aydın Bolak’ın Fethullah Gülen’e yakın birisi olması, Zeynep Dereli’yi cemaat mi seçtirdi sorusunu da akla getirmişti?

Tüm bu yaşananlar, darbe ve vesayet söylentilerine neden olmuş, birçok üye ve şirket derneğin uluslar arası arenadaki imajının sarsıldığını söyleyerek istifa etmeye başlamıştı. Yine aynı genel kuruldu Yüksek İstişare kurulu Başkanlığına seçilen Oğuz Satıcı gibi birçok kanaat önderi ve derneğin Vashington temsilcisi gibi birçok kilit ismin de dernekten istifa etmesinin ardından son istifa  tüm tepkileri üzerine çeken dernek başkanı Zeynep Dereli’den geldi.

Böylece darbe gibi seçimle başkan olan Zeynep Dereli’nin TABA başkanlığı ancak 50 gün sürmüş oldu. KAYNAK haberartibir

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.