EY AKIL  !! BENİ YAĞMALA

Çakma Bodrum’lu iki kadın, uzun zamandır aradıkları iş yeri için emlak komisyoncuları tarafından aranırlar. Nihayet beklenen yer bulunmuştur ama hemen gidilmesi gerekiyordur. 

Kadınlar atlar arabaya yola koyulur, gel gelelim  tam emlakçıyla buluşma noktasına 200 metre kala, sahibine beni bıraaaaaakkkkk diye ağlayan arabası, kendi  kendine kendini  bırakır ve yolun ortasında ölür ve bu onun ilk ölüşü de değildir.

Neyse, cep telefonu icad edildiğinden dolayı durum rahat, emlakçıya telefon edilir, vaziyet anlatılır, emlakçı gelir, kadınları yoldan toplar ve adrese gidilir . 

Netice:  Yine hayal kırıklığı ….

Emlakçımız da iddialı ama.İlla ki o komisyon alınacak … Malum mevsim kış.  Ekmek aslanın ağzında. Hepimiz birbirimizi anlıyoruz , seviyoruz. 

‘’Tamam bende yok ama, partnerim Zülfikar’da  aradığınız gibi bir yer var, benim işim var, O size yeri göstersin , şahane , kesin bayılırsınız’’ …diyor kendisi.

Eh iyi madem, olan oldu ( ? ) bakalım bari oraya da.. ama nasıl yapıcaz. Çekici de çağırdık, biz ezbere biliyoruz sanayide jet Oto’nun yerini ve Cumali Usta’nın cebini ama  çekici gideceği yeri bilmiyor.

 Bak millet Bağdat’ı iki gözü kapalı bulabiliyor, bizim gözü kapalı bulduğumuz tek  yer Konacık Oto Sanayii ☺ Hay adaletini sevdiğimin dünyası ☺

Ne yapsak , Nasıl yapsak derken ; mavi - yeşil saçları fıskiye şeklinde toplanmış yelkenci aynı zamanda emlakçı aynı zamanda da komşumuz olan arkadaşımız ‘’ ben sizi arabanızın  yanına bırakayım, çekici gelsin ,Zülfikar’da gelsin.  araba yüklenirken siz iki dakikada bakar dönersiniz ‘’diyor. 

Haaa olur diyoruz, ve araba cesedimizin yanında terk ediliyoruz.

-Dıdıdıt dıt, dıt dıt dıtdıt

- Efendim

- Merhaba, ben Zülfikar , geçmiş olsun Bihter Hanım, yapabileceğimiz bir şey var mı ?

-Aaaa merhaba Zülfikar Bey, yok çok teşekkürler, çekici arkadaş ta geldi zaten ( kendisi aslen pek çekici değil, kesinlikle falım reklamında oynayamaz) siz ne zaman gelirsiniz, fazla vaktimiz yok 

-Geldim, geldim .

……………….

-Çekici  Bey, biz emlakçıyla iki Dakka bir yere bakıp gelicez, sen arabayı yükle, gelmezsek de bizi burada bekle olurmu ? Biz seninle gelicez.

-Olur yenge .( ıyyyyyyk )

Bu sırada bir araba , yarı dağbaşında ki bu  yükleme sahnemizin  arkasında durur, arabadan 3 adet  70 plus adam iner  ve yavaş yavaş yanımıza gelirler.

-1.Adam : ‘’Geçmiş olsun’’

-Bihter  : ‘’ Zülfikar Bey merhaba, işimiz acil hemen gider geliriz di mi ?

1.Adam… ‘’ Tabi hemen gider geliriz ‘’

-Bihter , Çekici’ ye: Tamam sen yüke , burada bekle , biz birazdan geleceğiz.

Çekici, Bihter’e : Tamam yenge . (offf be yeğenim ☹)

2. Adam : Hanımlar, siz arkaya oturun.

Adamlar ağır çekim arabaya yerleşirken :

- Bihter Ferda’ya : Kızım bu adamlarda bir tuhaflık yok mu ?

-Ferda Bihter’e : Yok beeeee….. yaşlılıktan beyin hücreleri mortingen galiba ☺

-Bihter, Ferda’ya: Hıııı, diyorsun yani ☺

Ve araba hareket eder…..

-3.Adam, Bihter’e : Eeeee işler nasıl ?

-Bihter, 3. Adama : Ne işi amca ☺ ☺?

3.Adam Bihter’e: Ne iş yapıyorsanız o iş ? Sezon açıldı mı ?

- Bihter 3. Adama  : Haaa tabi, sezon açıldı. Zülfikar hanginiz ? Siz emlakçı değil misiniz ?

-Ferda 1. Adam’a : Nerede bakacağımız yer ?

1.Adam , ortaya: Siz Bilmiyor musunuz ?

-Bilmiyoruz ? Siz bilmiyor musunuz ?

-Siz emlakçı değil misiniz?

-Yooo siz emlakçı değil misiniz?

-Yoooo…

Tövbe tövbeeeeeee

-Çek Amca sağa , Nerden çıktınız yaa siz ?

-Ankara’dan … Ev alıcaktık.

-Aaaa çok göç alıyor bu Bodrum ama … neyse size de iyi günleeeeer…..

Geçen hafta bisikletle çarptığım ineğin sırtını ovuşturup iyi misin diye sordum. Tamam. Elinde reçeteyle dolaşıp para toplayan sapasağlam dilenciye para verip geçmiş olsun bu kadar yeter mi diye sordum . O da tamam . 

Ama bu ne yaaaa ….:) 

Ammaaaaaaan  neyse , söz verdiğim gibi biz gelelim  aşk meşk olaylarına …yalnız baştan uyarayım, klavuzu karga olanın …….. ona göre ☺ 

Ne demiştik en son ?

 Yaş 40’ı geçmiş, bekarsın, boşanmış veya dulsun ve kadın familyasındansın ….

Bekarlık =  Sultanlık demiyorsun … Ne yapacaksın ? 

Neydi ödevin   ? 

Konu  komşu, mahalle, iş arkadaşlar, arkadaş abileri,onların dayıları, amcaları…. Facebook, instagram, twitter, linkedin araştır, bak demiştim … Network her şeydir demiştim…

Yapıldı mı ? Yapıldı.

Bulundu mu ? Yok.

☺ ☺ ☺

Napalım artık benim yapabileceğim bir şey yok. En iyisi sen gerisini Evren’den iste. Güzel istersen her istediğini veriyormuş. Öyle  diyorlar…

Dur, dur … belki ayrı bir perspectif  verebilirim . Mesela  bekarlık sultanlıkta diyebilirsin , onu da bir düşün bu arada.

Diyelim eve geldin,  ne yemek var  diye soran yok, istersen bir ekmek arası götür istersen yeme…Nerdeydin, naaptın , kimleydin yok. Giye giye bu eteği mi giydin yok. Ayaktayken bir çay koysana yok..Aşkım sen bu ara biraz kilo mu aldın yok. Annemleri aradın mı yok. Ayrıca kumanda sende, ister film seyret , ister yarışma, istersen digitürk’ün sanal şöminesini yak gözün en sağdaki pis ejderha  odununa takıla takıla müzik dinle, sen bilirsin yani…. Koskoca ev, Koy bir kadeh şarap, ayağını uzat kitabını oku, yada youtube dan oryantal dersleri al , Ebru Şallıyla pilates yap .. Kime ne ?  Sultan sensin ☺

 Aaa ama yatağımın yarısı boş mu dedin?

 İyi ya …Geril geril yat … Uçarken yere çakılmış süperman gibi de yatabilirsin, kedi gibi de, istersen  takla at…Ya da  yatakta cips ye, kırıkların üzerine uzan… Dizi seyret … Miden mi guruldadı? Gaz problemin mi var ? Dert etmene gerek yok ,  yalnızsın ☺  ….

Peki ben mi ne diyorum ? 

Bak ben şöyle diyorum ….

İyi olduğundan,iyi kalacağından emin olduğun bir adamla rakı içmek gibisi yoktur! 

Ama kararında……

Hele de o adam  zarif,tutarlı ve sağlamsa adamın hasıdır! 

Herşey güzel olur onunla…..

Çünkü klas bir  adamdır,

 Vicdanını ifşa etmeden hayata geçirir, soylu bir alçak gönüllülüğü, onurlu bir kanaatkarlığı vardır…..

Seni dinler , seni anlar ……

Öyle adamları çooooook seversin….

 İyi ki , O  BENİM DOSTUM dersin:)) 

Ve o adamlar kendini bilir…..

Bihter Bangı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.