Fenerbahçe için en zor deplasmans maçlarından biri olan Gençlerbirliği deplasmanını bu sene kazasız atlattı.
   Geçen sene şampiyonluk yarışında büyük darbe aldığı Gençlerbirliği karşısında güzel bir futbol ortaya koymadan tek golle geçen sarılacivertliler önümüzdeki hafta evinde oynayacakları Trabzonspor maçına avantaj yakaladılar.
   Gençlerbirliği eski günlerini bu sene mumla arıyorlar.Geçen senelerin çok koşan rakiplerine kendi evlerinde adeta kabus yaşatan takım gitmiş ,yerine başka bir takım gelmiş.Rakibini ne pres yapıyorlar nede oyuna ağırlıklarını koyuyorlar.zaten liğdeki puan sıralamaları da bunu gösteriyor.
   Sarılacivertlilere gelince ilk yarı yavan ne istediklerini bilmez bir oyun oynadılar.Her zaman fuleli çıkışlarına alıştığımız Caner adeta sol Beke çakılı oynadı.Gökhan ileri hamleler yaptı ama yeterli olmadı.Orta saha ise hala liderini arıyor.İlk yarıda sadece sakatlanıp oyundan çıkan Merileses iki güzel şutu vardı hatırlanan.
   Forvette ise hava toplarına Webo ve Sow hakim ama son hamlelerde ilk yarıda yoklardı.
   Ikinci yarı ise Caner ileri çıkmaya başlayınca Alper her topla ileriye dönük daha fazla oynayınca bambaşka bir Fenerbahçe izledik.
   Kyut her zamanki gibi gerçek ve örnek bir profesyonel.Gücünü biliyor.Gücünü zekası ile birleştirerek her zaman takımını kurtaran adam oluyor.Dün akşamda golü atarak takımına altın değerinde üç puan kazandırdı.
   Golden sonra sarılacivertliler oyundan düşen rakipleri karşısında gol kaçırma rekoru kırdılar.Sow eline geçen fırsatları değerlendirmedi.Geçen haftanın flaş adamı bu maçta suskun kaldı.
   Ikinci yarı başında tartışmalı penaltı pozisyonu ise bu işin uzmanları tarafından çok tartışıldı.Kimine göre penaltı kimine göre değil.Bizim açımızdan da penaltı değil.Zira bilerek yapılan bir hareket değil.Ama maçtan sonra Gençlerbirliği yöneticilerin hakeme yüklenmeleri biraz fazla oldu.Bu liği bu hakemlerimiz yönetiyor.Mutlaka hata yapacaklardır.Dünyanın her yerinde var bu hatalar.Mühim olan sonuca direk tesir eden hataların olmaması.
   Dün akşam ikinci yarıda  Fenerbahçe için hakem penaltı verse ve Gençlerbirliği öne geçse bu futbol anlayışları ile yine maçı yenik bitirirlerdi.
   Ersun Hoca ya gelince her maça değişik kadrolar çıkarmaya devam ediyor.Ancak önümüzdeki haftadan itibaren üç zorlu maça gelene kadar fikstür avantajını iyi kullandı ve bir tek fire vererek bu haftaya geldi.
  Fenerbahçe için gerçek sınav bu haftadan itibaren başlıyor.Önündeki üç maçı kayıtsız atlatırsa şampiyonluk yolunda çok büyük aşama kaydedecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.