Fenerbahçe Diego’ya Rağmen Turu Geçti…

   Sarılacivertli ekibimiz UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndaki son maçında kendi evinde Celtic ile berabere kalarak grubu 8 puanla 2.sırada tamamladı tur atladı.

   Celtic maçına Fenerbahçe, sakatlıkları bulunan Robin van Persie ve Volkan Şen ile kart cezalıları Simon Kjaer ve Nani’den yoksun kadroyla çıktılar.

   Maça rakibine pres yaparak orta sahadan ileri çıkmasına izin vermeyen sarılacivertliler bu üstün oyunlarını 39.dakikada Markoviç ile attığı nefis golle süslediler..Golden sonra rakip sahada üstün oyununu sürdüren sarılacivertliler Celtic’e gol pozisyonu vermediler.Orta sahada Alper Potuk,oyundan atılana kadar Digo,Souza ve Mehmet Topal verilen görevleri tam anlamıyla yerine getirdiler.

   Defansta Hasan Ali Kaldırım,Alvez,Ba ve Gökhan Gönül görevlerini en iyi şekilde yaptılar.Forvette ise Fernandao rakip takımı oyundan çıkana kadar hırpaladı.

   Fenerbahçe’de artık taşlar yerine oturmuş.Oyun anlayışı ve oyuna hakimiyet kusursuz.Ancak oturmayan oyuncuların mantık anlayışları.Gaziantepspor maçında Hasan Ali Kaldırım gereksiz yere kırmızı kart yiyerek takımını 10 kişi bıraktı.Bu maçta ta Diego hiç gereği yokken 67.ci dakikada kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.Ve enaz iki maç ceza alacak.Yani bir üst turda da takımını yalnız bıraktı.Herhalde bu hareketinin bir yaptırımı olacaktır.Güzel ve keyifli giden maçı Diego adeta kabusa çevirdi.

   Celtic 10 kişi kalan ve defansa çekilen Fenerbahçe kalesinde 75.ci dakikada Commons ile golü buldu.Kolay giden maç zora girdi.Gözler Fenerbahçe-Celtic maçına kulaklar Ajax-Molde maçına çevrildi.Ajax 1-1 giden maçta gol atıp galip gelse.10 kişi kalan sarılacivertliler yenik duruma düşse tur hayal olacaktı.Allah’tan bu varsayımlar olmadı.Fenerbahçe Diego’ya rağmen maçı berabere bitirmeyi başardı.

   Böyle kritik ve önemli maçlarda bir oyuncunun eksikliği takıma büyük zarar veriyor.Şimdi sarılacivertliler bir üst turdalar.Rakiplerini bekliyecekler.Umarız iyi bir rakip gelir.Zira rakipler arasındaManchester United,Borussia Dortmund,Porto,lazio,Basel,Shakhtar Donetsk gibi Avrupanın güçlü takımları da bulunmakta.

   Avrupa yolunda sarılacivertli ekibimize güzel bir kura ve yoluna devam etmesini diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.