Fenerbahçe farklı kazandı

Fenerbahçe uzun zamandır yenmeyi başaramadığı Akhisar Belediyespor’u bu sefer farklı yendi ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir maçı kazandı.

     Geçen sene sarılacivertliler Akhisar Belediyespor’la oynadığı iki maçı da kaybetmişti.Ve bir ölçüde şampiyonluk mücadelesini de bu maçlardan sonra kaybetmesine neden olmuştu.Bu senede ilk yarıda oynanan maçta sarılacivertliler 2-0 öne geçtikleri karşılaşmadan 2-2 berabere ayrılmışlardı.

    Bu akşamki maça gelince.Sarılacivertliler kart cezalısı Caner,Alvez,sakat Gökhan Gönül’den yoksun gittikleri Akhisar Belediyespor maçına sağ bekte Şener,sol bekte Hasan Ali görev yaptı.Alvez’in yerine de Kadlec görev yaptı.

    Maça sarılacivertliler temkinli ve oyunun kontrolünü ele alarak başlamak istediler.Zira bu sahada her iki takım içinde futbol oynamak zeminin bozukluğundan gerçekten zordu. Bu durum her iki takım için de geçerliydi.

    Akhisar Belediyespor bu lig’in en iyi takımlarından birisi.Evinde kolay kolay maç vermiyor.Diri ve koşan bir takım.Maça da ellerinden geldiği kadar asıldılar.

    Ancak bu sene teknik direktör Pereira’nın yarattığı bambaşka bir Fenerbahçe var.Koşan,pres yapan rakibine kolay kolay gol pozisyonu vermeyen bir Fenerbahçe seyrediyoruz.Pazartesi akşamı Beşiktaş galibiyeti ile takım daha da moral kazanmış.Futbolculara özgüven gelmiş.Oyuna daha konsantre oluyorlar.Ve en önemlisi artık takım olmuşlar.

    Bu zor saha koşullarında rakibe üstünlük sağlamaya çalışan sarılacivertliler ilk yarıda uzaktan şutlarla sonuça gitmeye çalıştılar.Önce Diego yokladı ardından Şener uzaktan attığı şutla golü buldu.

   Fenerbahçe bu sonuçla ilk yarı sonunda soyunma odasına gitti.İkinci yarıda saldıran bir Akhisar Blediyespor gördük.Ancak   sarılacivertliler tam bir takım havasındalar.Yedek diyebileceğimiz oyuncu yok.Kim oynarsa oynasın oyun anlayışı oyun disiplini değişmiyor.İşte bu pres altında maç giderken sağ açıktan ilk golün kahramanı Şener ortaya çıktı.Ve Volkan’a ikinci golü attırdı.

   Fenerbahçe’nin bu akşam özellikle sağ kanadı çok iyi çalıştı.Ancak bu takımda Beşiktaş maçı ve bu maçta Diego oyuna çok katkısı olmadı.Aksine takımı yavaşlattı.İlerde Van Persie durması bile enaz 2 rakip oyuncunun oyunda ileriye çıkamadan çakılı oynamalarına neden oluyor.Rakibi eksiltiyor.Bu maçta bunu daha çok gördük

    Mehmet Topal,Souza,Alper maçın çok çalışanları oldu her zamanki gibi.Keza oyundan çıkana kadar Volkan’da iyi oynadı.

   Van Persie yerine oyuna giren Fernandao ise maça attığı golle noktasını koydu.

   Fenerbahçe bu sefer şansını kırdı ve Akhisar Belediyespor’u deplasmanda farklı yendi.Şampiyonluk yarışında son derece önemli bir engeli hasarsız atlattı.Önümüzdeki hafta Kayserispor  maçına moralle girecekler.Tek eksikleri sarı kart cezalısı durumuna düşen Alper potuk olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.