Fenerbahçe farklı kazandı   

   Fenerbahçe lig maratonuna erken veda eden Karabük deplasmanında farklı kazanarak rakibi Galatasaray ile arasındaki averajı düzeltti ve şampiyonluk için beklemeye başladı.

   Karabük deplasmanında sarılacivertliler uzun bir aradan sonra Soldado ve Fernandao gibi iki golcüsünü aynı anda oynattı.Hiçbir iddiası kalmamış formalite maçlarına çıkan Karabük karşısında maçın hemen başında golü de buldular.

   Sarılacivertliler golden sonra maçı farklı kazanmasını bilerek hem averajını düzelttiler hemde şampiyonluk yarışını son haftaya taşıdılar.

   Aykut Kocaman bu sezon 3 kez yenildiği ve kupada finali kaybettiği Akhisar maçının olumsuz havasını takımın üzerinden çabuk atmış.

   Fenerbahçe maçı 7-0 gibi farkla kazandı ancak defansı ve defansın önünde oynayan Souza,Mehmet Topal son derece etkisiz ve kötü bir futbol oynadılar.

   Defansta Neustaedter ve Skrtel uyumsuzluğu ve hataları , Karabükspor’un forvetlerinin gol yollarında etkisizliği yüzünden sarılacivertliler kalelerinde golleri görmediler. 

   Mehmet Topal ve Souza takımın adeta el freni gibiler.Hızlı atağa kalkacakları zaman klasik alışkanlıkları topu yan pasla yada geriye oynamaları yüzünden rakip defans rahatlıkla yerleşiyor ve gol yollarında sıkıntı çekiyorlar.

   Bu sezon boyunca bunu sık sık yaptılar.Dün akşam dikine top oynadıkları zaman golleri buldular.Gol yollarında biraz daha şanslı olsalar maç çok daha farklı skorla biterdi.

   Fenerbahçe’de Fernandao Bursaspor ve Karabük maçında takımının yıldızı olarak parladı.

   Ancak ne varki sarılacivertliler bu sezon oynadıkları 3 karşılaşmada da üstünlük sağlayamadıkları Akhisarspor maçları yüzünden hem kupadan oldular, hemde şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın yenilmesine, Başakşehir’in berabere kalmasını beklemek zorunda kaldılar.

   Galatasaray bu son maçta deplasmanda Göztepe’ye yenilmesi zor görünüyor.Aynı şeklide evinde Kasımpaşa ile oynayacak Başakşehir’inde yenilmesi ya da berabere kalması uzak bir ihtimal.

   Fenerbahçe kendi evinde kaybettiği kolay puanlarını şimdi aramaya başladı.Sadece Akhisarspor’u evinde yenmiş olsaydı, şampiyonluğun en büyük adayı olacaklardı.

   Artık herşey cumartesi günü oynanacak maçlara kaldı.Fenerbahçe’nin çok fazla şampiyonluk şansı olduğunu söylemek çok zor.Ancak matematik olarak imkansız değil.Şampiyonluk için her üç takımı da zor bir cumartesi bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.