Fenerbahçe istediği sonucu aldı
   Fenerbahçe grubunda lider olarak çıktığı Feyenoord maçını zorlanmadan kazandı ve grup lideri olarak bir üst tura çıktı.
   Maça  sakatlığı nedeniyle son maçlarında görev alamayan Lens ile başlayan tecrübeli hoca Volkan Şen’i yedekte tutarak oyuna başladı.Fenerbahçe’nin defansı ve onların önünde oynayan Mehmet Topal,Souza ikilisi Feyenoord forvetlerine pozisyon vermedi desek yeridir.
   Maçın kırılma noktası ise Volkan Demirel’in ilk yarının ortalarında yaptığı müthiş kurtarış oldu.Bu bir bakıma maçın kaderini de belirledi.Kalesinde bu zor pozisyona geçit vermeyen Volkan bu pozisyon dışında kalesinde öyle aman aman bir gol pozisyonu yaşamadı.
   Bunda da en önemli etken yukarda yazdığım gibi defans bloğunun başta Hasan Ali Kaldırım olmak üzere,Şener,Kjaer e Skrtel’in kusursuz oynamaları büyük etken oldu.Mehmet Topal ve Souza rakip hucumlarını ceza sahası dışında etkisiz hale getirirken orta sahada sağ kanatta Lens kalite farkını oynadığı futbolla ortaya koydu.Feyenoord’un sol tarafını çökertti.Forvette ise oyunda kaldığı sürece van Persie rakibin ileri çıkması için bir tehdit oluştururken Sow her zamanki gibi yine yaptı yapacağını.Yine kaleye arkası dönük rövaşata ile golünü attı.Bu gollere çok alıştı Sow deyim yerindeyse yüzü kaleye dönük gol atmaktansa rövaşata ile gol atması daha kolay onun için.
   Hollanda lig lideri Feyenoord eski gücünden çok uzakta.İstediği gol pozisyonlarını bulamadılar.Buldukları tek gol pozisyonunu da Volkan gol olmasını engelledi.
   Fenerbahçe’de artık Advocaat oyun sistemi oturdu.Takım saat gibi çalışıyor.Kendi oyun sistemini yarattı.Artık Fenerbahçe Advocaad sistemi ile oynuyor diyebiliriz buna.Oyuncuları artık çok iyi tanıyor.Ne zaman ne yapacaklarını,form durumlarını iyi izliyor ve bu verileri iyi kullanıyor.Fenerbahçe’nin Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki çıkışı devam ediyor.Hem sonuç alıyor,hemde oynadıkları futbolla izleyenlere keyifli futbol seyrettiriyorlar.
   Fenerbahçe şimdi avrupa yolunda rakibini bekliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.