Fenerbahçe lideri devirdi

   Günlerdir merakla beklenen Başakşehir-Fenerbahçe maçı Fenerbahçe’nin galibiyeti ile farklı bir boyut kazandı.

   Aykut Hoca maça hem kendisini hem takımını çok iyi hazırlamış.Maç başlar başlamaz Fenerbahçeli oyuncular Başakşehir’e ileride pres yaparak pas trafiğini kestiler ve oyuna üstünlüklerini kabul ettirdiler.

    Aykut Kocaman bu maça beklenen kadrosunun dışında pres yapan, koşan oyunculardan kurulu bir kadro ile çıktı.Başakşehir’in 3 önemli oyuncusunun bu maçta yer almaması da sonuca ve oynanan futbola etki etti.Her zaman alıştığımız geriden oyun kurarak çıkan Başakşehir bunu Fenerbahçe maçında yapamadı.

   Fenerbahçe’nin bu istekli, disiplinli oyun anlayışı oyuna damgasını vurdu.Fenerbahçe Başakşehir’e gol pozisyonu vermezken kendisinin bulduğu gol pozisyonlarını değerlendirebilse maç daha da farklı bir skorla bitecekti.

   Bu sene ilk defa bu iyi top oynayan bir Fenerbahçe ve bu kadar kötü oynayan bir Başakşehir izledik.

   Bunun da sebebi sarılacivertlilerin iyi futbolları oldu.Giuliano maçın başında kaçırdığı gol bu maçın gidişatının ve skorunun adeta habercisi oldu.Fernandao’da attığı golleriyle oyunu taçlandırdı.Epureanu,Emre,Mossoro’dan yoksun Başakşehir bu oyuncularını  bu maçta çok aradı.

   Başakşehir takımında bir de dün akşam çok fazla güven ve rahatlık vardı.Maçtan önce Teknik Direktör Abdullah Avcı bu maçı kaybetsek çok bir şey kaybetmiş olmayız dedi.Buna katılmak mümkün değil.Başakşehir bu mağlubuyetle hem Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 2’e indirirken,diğer rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’la puan farkının azalmasına neden oldu.Galatasaray oynayacağı Antalyaspor maçını kazanması halinde liderlik koltuğuna oturan takım olacak.

   Bu durumun getireceği psikolojik etkilerini göz ardı etmemek lazım.Başakşehir haftaya deplasmanda Trabzonspor’la oynarken Fenerbahçe evinde Alanyaspor’u konuk edecek.Galatasaray ve Beşiktaş’da Lig maratonunda en büyük aday oldukları unutulmamalı.

   Fenerbahçe’ye dönecek olursak.Bu sezonun en iyi futbolunu oynadılar.Hem rakibe pres yaptılar, hem rakibe pozisyon vermediler.Koşan rakibi ileride presle bunaltan bir Fenerbahçe izledik.

   Aykut Kocaman uzun bir aradan sonra istediği ,oynatmaya çalıştığı futbolu sahaya yansıttı.Taraftarlarda oynanan futboldan keyif aldılar.Şampiyonluk yarışında tekrar umutlanan sarılacivertliler Başakşehir karşısında oynadıkları bu futbollarına devam ederlerse şampiyonluk yolunda emin adımlarla giderler.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.