Fenerbahçe Lig’e geri döndü

   Fenerbahçe geçen hafta Sivasspor maçından sonra bu akşam da deplasmanda uzun zamandır galip gelemediği Antalyaspor’u yenerek lig maratonuna ortak oldu.

   Uzun bir aradan sonra sarılacivertli oyuncuları bu kadar hırslı gördük.Aykut Kocaman Sivasspor ilk onbiri hiç bozmadan oyuna başladı.Sakatlıkları ve cezaları biten Valbuena, geçen haftanın üç golü atan Soldado yedek soyundular.

   İlk yarı Fenerbahçe öne geçmek için çok istekli oynadılar.Ve Guiliano ile 44.dakikada gölü buldular.

   İkinci yarı sarılacivertliler skoru korumak için oyunu orta sahada tutmaya çalıştılar.Mehmet Topal, Josef Antalyaspor’un etkili olmasını engellediler.

   Antalyaspor’da Nasri, Eto’o, Maison etkili olamadılar.Birkaç pozisyonda sarılacivertlilerin kalesini yokladılar.Ancak bu pozisyonlarda da gününde olan Volkan gole izin vermedi.

   Fenerbahçe defansı da bugün İsmail’in ikinci yarıdaki hatası dışında pek fazla hata yapmadılar.Fenerbahçe son haftalarda oynadığı en etkili futbolunu bu akşam ilk yarıda oynadı.İkinci yarıda dediğimiz gibi skora oynayınca ortaya yavan bir futbol çıktı.

   Ama herşeyden önemlisi sarılacivertlilerin uzun zamandır kazanamadığı Antalya deplasmanından 3 puanla galip ayrılması oldu.Puanlara şiddetle ihtiyacı olan Fenerbahçe bu aldığı galibiyet ve 3 puanla hem moral buldu, hemde lig yarışına tutundu.

   Lig yarışında liderle arasındaki 6 puan fark devam ediyor.Ancak Fenerbahçe hala istenilen düzeyde futbolunu doksan dakika oynamıyor.Eksikleri çok.Top ayağına gelen orta saha oyuncuları eski alışkanlıklarından kurtulamıyor illa geri pas yapıp takımı yavaşlatıyorlar.Oysa şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe geriye yaslanmaz, aksine rakibin üzerine gider.Bu geriye ve yan paslar takımı yavaşlatıyor.

  Haftaya Beşiktaş-Galatasaray derbisi var.Fenerbahçe için son derece önemli bu karşılaşma.Fenerbahçe’de evinde Kasımpaşa ile oynayacak.Fenerbahçe’nin artık önündeki maçları kazanması ve rakiplerinin puan kaybetmelerine beklemesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.