Fenerbahçe nefes aldı

    Lig yarışında ve kupada zor günler yaşayan sarılacivertliler son derece önemli Malatya maçından 3 puanla çıkarak nefes aldılar.

   Ersun Hoca bir türlü istenilen transferlerin henüz yapılamaması nedeniyle elindeki en iyi onbirini Malatya maçında sahaya sürdü.Maça istekli başlayan taraf seyirci desteğini arkasına alan Fenerbahçe oldu.

   Ancak bu sene sarı lacivertli formanın gerçekten hakkını vermeyen oyuncular yüzünden Fenerbahçe sıralamada istediği yerde değil.Nasıl olsun büyük umutlarla takıma kazandırılan Benzia , Ayew, ve bir türlü yerine oyuncu alınamayan Neustadter bu takımda oynamazlar.Benzia  ve Ayew sahada sadece varlar o kadar.Oyuna katkıları sıfır.Bırakın oyuna katkısını yenilen gol Benzia’nın gereksiz top kaybetmesinden geldi.

   Neustaedter ise ayrı bir olay.Malatya iki hava topuyla geldi.İkisi de gol oldu.Mina Fenerbahçe ceza alanında son derece rahat topla istediğini yaptı.Son transfer Moses ise daha ilk maçtan takıma katkısının olacağının sinyalini verdi.Keza Sadık’ta öyle şimdiden takıma uyumu tam.

   Maça dönecek olursak.Malatyaspor çoktan havaya girmiş.Lig üçüncüsü olmanın kendilerine verdiği keyifle biraz havalanmışlar.Rakibi küçümsüyorlar.Karşılarında dişli bir Fenerbahçe görünce kendi ceza alanlarının dışına çıkamadılar.İki hava topundan buldukları sınırlı pozisyonu gole çevirdiler.Bunda en büyük rolü Neustaedter verdiği pozisyonlarla sağladı.Fenerbahçe maçında seyrettiğimiz Malatyaspor bu futbol anlayışı ile giderse puanlar kaybetmeye alışmalı.

   Fenerbahçe erken bulduğu golle maça moralli başladı ancak ondan sonra ileride gol pozisyonu bulmakta yine zorlandılar.Zira Benzia kendisinden istenilen görevi yapamayınca Ayew vakit doldurunca sarı lacivertliler etkisiz kaldılar.

   Maçın hakemi Ali Palabıyık ise ayrı bir konu olur.Fenerbahçe’nin penaltısını, Malatyasporlu Adem Büyük’ün hakemin görmediği anlarda rakiple uğraşmasını göremedi.Hatta verdiği penaltı kararını bile tereddüt etti.İlk yarıda oyun daha fazla durmasına 5 dakika uzatma veren Ali  Palabıyık ikinci yarıya 7 dakika uzatma verdi.

   Bütün bunlara rağmen sarı lacivertliler gerçekten kendileri için çok zor bir dönem olan Malatya maçını bileklerinin hakkıyla aldılar.Başta iki Mehmet olmak üzere, özellikle Isla maçın iyilerinden oldular.

   Fenerbahçe yönetimi transferin son günlerinde ne yapıp edip enaz 3 transfer yapmaları lazım.Neustaedter, Benzia, Ayew ile olmaz.

   Fenerbahçe bu bölgelere yapacağı transferlerle belki bu sene şampiyonluğu ve kupayı kaçırdı ama önümüzdeki seneye alt yapıyı oluşturur.Herşeye rağmen Malatya maçında statı dolduran bu cefakar taraftar bunları haketmiyor.Bu duruma da en fazla üzülen sayın başkan Ali Koç bunu da biliyoruz.Ve artık keyif veren bir Fenerbahçe seyretmeyi umut ediyoruz.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.