Lig'in bitimine az bir zaman kala sarıla-civertliler şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
       Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kayıpları ile kapattıkları hafta Bursaspor'u üç golle ve üç puanla geçen Fenerbahçe puan farkını iyice açarak rahatladı.
   
   Maça seyircinin yoğun desteği ile başlayan sarılacivertliler, ilk onbeş dakikada en az dört net gol pozisyonunu cömertte harcadılar. Maçın başında kurdukları baskı sonucu Kyut ile golü de erken buldular.
   
   Golden sonra oyunu tamamen kontrol altına alan sarılacivertliler bu sezonun en güzel futbollarından birini oynadılar. Seyirciye güven verdiler. Bu sezon ilk defa ilk onbirde yer bulan Salih oyundan çıkana kadar görevini eksiksiz yerinde getirdi.

     Keza orta sahada Meireles, Mehmet Topal, oyunu iyi kontrol ettiler.
   
   Ikinci yarı başlarında biraz biraz görülen Bursaspor atakları sonrası yine oyuna ağırlığı koyan sarı-lacivertliler ikinci yarıda buldukları iki golle de maçı 3-0 kazandılar.

    Fenerbahçe artık bir makine gibi oynuyor. Kimin takımda oynadığı hiç önemli değil. Yerine oynayan görev yerini aksatmıyor. Hatta oyuna sonradan giren oyuncular Webo, Selçuk, Mehmet

Topal sanki ilk onbirde yer almış gibi yerini yadırgamadılar.
 
   Geçen hafta da altını çizmiştim. Fenerbahçe de artık sistem çalışıyor. Oyuna ilk başlayan oyuncu ile sonradan giren oyuncu hiç aksamadan oynuyor.
   
   Bu hafta sonu önlerinde önemli bir Galatasaray maçı var. Ersun Hoca sarı kart sınırındaki oyuncuları bu maçta erken oyundan alarak Galatasaray maçına sakladı. Kolay maç olmayacak. Galatasaray açısından daha da önemli bu maç. Son haftalarda aldıkları talihsiz sonuçları ve seyircisini Fenerbahçe maçında alacakları galibiyetle mutlu edebilirler. 

  Dolayısıyle Galatasaray y açısından bu maç çok daha önem taşımakta. Fenerbahçe uzun yıllardan sonra belki de en az stresli bir Galatasaray maçına çıkacak. Puan farkı avantajı sarılacivertlilerin kuvvetli tarafı. Birde sarılacivertliler iyi futbol oynuyorlar. Forvetleri inanılmaz formda heran gol yollarında takımlarını rahatlatıyorlar. Fizik olarak kuvvetliler. Ağır Galatasaray defansının bu maçta işi zor olacak gibi.
   
    Sonuçta ülkemizin iki eski güzide kulubü karşı karşıya gelecek. Artık bu sefer gerçekten dostluk kazansın. Iki takımımızın bu ne ilk maçı nede son maçı. Rekabeti güzel futbol ile yaşayalım. Ve hangi takım taraftarı olursa olsun, oyunu gereksiz gerenleri aramızdan ayıralım.    
   Güzel bir derbi seyretmek için haydi maça.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.