Fenerbahçe turu ikinci maça bıraktı

   Fenerbahçe Benfica ile oynadığı karşılaşmada istediği sonucu aldı ve turu ikinci maça taşıdı.Sezon başında Fair Play çerçevesinde fazla oyuncu alma imkanı bulamayan sarılacivertliler forvetsiz çıktıkları maçta özellikle ilk yarıda iyi futbol onadılar.

   Maçın başında herkesin favori gördüğü Benfica özellikle ilk yarıda gol pozisyonu dahi bulamadı.Fenerbahçe defansında maç boyunca Skrtel adeta yıldızlaştı.Rakip takımın tüm ataklarını adeta tek başına karşıladı.Sol bekte Hasan Ali Kaldırım, sağ bekte Isla iyi futbol oynadılar.

   Maçta ilk onbirde yer alan Valbuena oyunda kaldığı sürece takıma katkısı büyük oldu.Ancak yorulunca oyundan düştü.Bir de topla çok oynama hırsından bir kurtulsa daha da iyi olacak.Bu yüzden gereksiz top kayıpları yapıyor ve defansı zora sokuyor.Giuliano maçta pek fazla varlık gösteremedi.Anlaşılan teknik direktör Phillip Cocu’nun oyun sisteminde Giuliano tarzı oyuncu pek fazla takımda şans bulamayacak.

   Forvet mevkiinde oynayan Alper elinden gelen çabayı gösterdi.Mehmet Topal sezon başı olmasına rağmen hazır olduğunu oynadığı güzel futbolla gösterdi.

   Fenerbahçe’de bu sene yeni gelen pek oyuncu yok.Ellerindeki kadro ile en iyisini yapmaya çalışıyorlar.Görünen bir gerçek varki, Fenerbahçe’de geçen seneye göre oyun anlayışında bir hayli olumlu değişiklikler olmaya başlamış.Takım özellikle 2. bölgede rakibe basıyor ve ileri çıkmasına gol yollarında fırsat yakalamasına pek şans tanımıyor.İlerleyen günlerde daha da iyi olacağının sinyalini sarılacivertliler şimdiden vermeye başladılar.Alınan genç oyuncularında takıma alışması Fenerbahçe daha da iyi olacak.

   Maça dönecek olursak Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda oyundan çok düştü.Geri çekildi ve rakibini kendi yarı alanında karşılamaya başladı.Bunun en büyük sebebide oynayan oyuncuların daha istenilen form düzeyinde olmamaları.Yoruldular.Bunun sonucunda da bir karambolden yenmeyecek bir gol yediler.

   Şimdi gözler İstanbul’da oynanacak maça çevrildi.Herşey Fenerbahçe’nin elinde.Benfica elenmeyecek bir takım değil.İstanbul’daki maçta cezası biten Souza ve Ayev forma giyebilecek.Ancak Fenerbahçe’de çok bariz bir forvet eksiği göze çarpmakta.Soldado formuna kavuşur ve yeni bir forvet alınırsa gol yollarında sarılacivertliler daha etkin olacaklar.Yoksa bu hali ile her rakip karşısında zorlanırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.