Fenerbahçe’den tarihi ders

   Fenerbahçe deplasmanda oynadığı Beşiktaş derbisinde 3-0 yenilgiden  muhteşem geri gönüş yaparak adeta tarihi ders verdi.Karşılaşmaya Beşiktaş önde baskılı ve erken gol, goller bularak maçı rahat kazanmak için hızlı başladı.Beşiktaşlı oyuncular bu düşüncelerini ilk 30 dakikada kusursuz uyguladılar.Ve skoru erkenden 2-0’a getirdiler.Ve ilk yarının sonunda buldukları golle de maçı 3-0 yaptılar.

   İlk yarısı farklı bir skorla kapanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı için devre arasında yorumlar düşünceler adeta havada uçtu.Nasıl uçmasın ilk yarıda sahada hiçbir varlık gösteremeyen, rakibine atak yapamayan, aldıkları topla üç pas yapamayan tanımamakta zorlandığımız bir Fenerbahçe vardı sahada.

   Fenerbahçeli futbolcuların sahada hiçbir varlık gösteremedikleri derbilerde rakip takım seyircisi sarı lacivertli futbolcuları ateşlemek için adeta hazır bekliyorlar.

   Beşiktaş-Fenerbahçe maçının kilitini Beşiktaş taraftarı açtı.Takımları 3-0 galipken Fenerbahçeli futbolculara “kümeye” diye tezahürat yapmaları tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi ters tepti.Fenerbahçeli futbolculara adeta doping etkisi yaptı.

   Ersun Yanal’ın ilk yarı sonunda yaptığı Moses, Isla yerine, Valbuena, Ayew değişikliği de maçın kaderini değiştirdi.Beşiktaş taraftarının tezahüratına hırslanan sarı lacivertli futbolcular ikinci yarı tıpkı ilk yarıda Beşiktaş’ın yaptığı gibi sahayı Beşiktaş’a dar ettiler.İlk yarıda oynayan takımlarda sanki formaların rengi değişmişti.Fenerbahçe ikinci yarıda Beşiktaş’a 3 gol atarak ve goller kaçırarak adeta tarihi ders verdi.Bu derste Şenol Güneş hocanın tıpkı oyuncuları gibi ilk yarıdaki skora bakıp nasıl olsa maç koptu bizim düşüncesinin de payı büyük.Ne Şenol Güneş ne de Beşiktaşlı futbolcular böyle bir Fenerbahçe’yi beklemiyorlardı.Tıpkı Galatasaray  maçın gibi bir maç seyrettik.2-0 galip oynayan Galatasaray taraftarı sarılacivertli futbolculara “oley” çekince maçın kaderi değişmiş ve karşılaşma 2-2 bitmişti.

    İkinci yarı sahada kimliğini bulmuş, gerçek futbolunu oynayan bir sarı lacivertlileri gördük.Hepsi maçı almak için hırs küpü olmuştu.Başka kaptan Volkan olmak üzere Hasan Ali Kaldrım, Dirar, Tolgay, Sadık,Dirar tüm takım maçı almaya kenetlendi.Ve istediklerini de aldılar.Taraftarlarına büyük keyif ve mutluluk verdiler.Uzun zamandır özlenen Fenerbahçe’yi sahada gördük.

   Demek ki şu gerçek; Fenerbahçe’de artık yetersiz futbolcu sorunu yok, takım olarak oynama sorunu vardı.Dün akşam takım oyunu oynayan Fenerbahçe’yi seyrettik.Umarım geri kalan maçlarda da bu oyun ateşleyici olur ve hep özlemle beklediğimiz Fenerbahçe’yi keyif alarak gururla seyrederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.