Fenerbahçe’nin derbi yenilmezliği devam etti

Fenerbahçe’nin evinde derbi karşılaşmalardaki yenilmezlik serisiBeşiktaş galibiyeti ile devam etti.Kolay değil ezeli rakibiniz Galatasaray’a karşı 1999, Beşiktaş’a karşı 2005 yılından bu yana evinde yenilmiyor.

   Kırılması gerçekten çok zor bir rekor.Bu sonuç doğal olarak rakipleri maç öncesi son derece olumsuz motive ediyor.

   Maça dönecek olursak.Geçen hafta Sivasspor maçında alınan 3-1 mağlubiyet sonrası sarı lacivertlilerin Sivasspor maçına iyi hazırlanmadıklarını rakibi iyi etüt etmediklerini yazdık.

   Beşiktaş maçında ise Ersun Yanal ve ekibi, oyuncular son derece iyi hazırlanmışlar.Haklarını teslim etmek lazım.Takımda Hasan Ali Kaldırım, Moses, Rodrigues, Sadık ve kaptan Emre yokluğunda diğer oyuncular maça iyi hazırlanmışlar.

   Ersun Yanal Beşiktaş maçında takımını önde oynatarak maçın başından sonuna kadar rakibi üzerinde haklı bir üstünlük kurdu.Fenerbahçe bu sezon belki en iyi futbolunu bu maçta oynadı.Karşılaşmaya kaptan olarak çıkan Ozan Tufan oyunda kaldığı sürece hem oynadığı futbolla hemde attığı müthiş golle maça adını yazdırdı.Maçın kahramanı ise Gustavo oldu.Yine Isla, Dirar, Muriç,Kruse oyuna ağırlıklarını koydular.

   Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında bileğinin hakkıyla üç puanı üç golle aldı.Beşiktaş’ın ilk defa bir maçta bu kadar etkisiz kaldını gördüm.Bunda teknik heyetin maç öncesi ve maç sırasındaki hamleleri de etkili oldu.Beşiktaş’ta tek sürekli dikine oynayan Ljajic yedek başladı.Bu Beşiktaş’ın ileriye çıkmasında olumsuz etki yarattı.Burak Yılmaz karşılaşmada çok etkisizdi.Caner ve Gökhan kenarlardan beklenen bindirmeleri yapamayınca Beliktaş gol yollarında istediği pozisyonları bulamadı.

   Fenerbahçe uzun bir aradan sonra hem seyircisine hem izleyenlere keyifli bir doksan dakika izlettirdiler.Ve geçen hafta yaşanan mutsuzluğu bir nebze unutturdular.Haftaya Rize deplasmanından üç puan alarak yollarına devam ederlerse, tekrar şampiyonluk yarışının en büyük adayı olurlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.