Geçen hafta "Seçim Değil Tezgah" yazısına siz okuyucularımın ve meslektaşlarımın verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. 2013 yılını da olumlu olumsuz güzellikleri ile bir kenara bırakıyoruz. Bol gazlı, tomalı sulu kavgalı gürültülü geçirdiğimiz 1 yıldan geriye kalan Derbeder 2013 siyasetten kaynaklı yapacağım benzetme ile Fingirdek 2014 olacak.
Kalemler suskun, gazetecilik son demlerini yaşamakta herkes birilerinin arka bahçesi sipariş haberler ihtiyaç duyarsak çağırırızlar, bir kendini bilmezlik bir hadsizlik hadi be adam oradan sendecilik ...Neydim ne oldular. Sağcıyken solcu, solcuyken sağcı, bir de yeni eklendi. Eski ülkücü, eski solcu... Eskimişiniz işte. İdeolojinizi çıkarlarınız için değiştirmişsiniz hala külhan beylik ....        
Seçim öncesi komik anketler kendilerini hep yüzde 50'de görmeler... Bunu Ak Parti için değil diğer partiler içinde söylüyorum. Şakacılar sizi...   
Kimsenin işine gelmeyen kalemim, ölmek üzere olan gazetecilik ve mesleğim için ölebileceğim ben... Sizlerle güzel şeyleri paylaşmak Ankara'mızla övünmek istiyorum ama Ankara yerel  yönetimlerinin yönetemedikleri belediyeler yüzünden yazamıyorum. Sivil toplum kuruluşlarına bakıyorsunuz Ankara'mız için yapılan hiç bir şey yok. Ankara milletvekillerini büyüteçle arayın, yokların memleketin de güzel olan neyi yazayım?
Konuşunca mangalda kül bırakmayan yerel yöneticiler, havuz yaparsınız kız erkek ayrı, TOKİ'ye ev  yaptırırsınız kış günü yakacaklarını bağlamazsınız yahu siz bir şey yapmayın daha iyi dedirtecek noktaya getirirsiniz.  Ankara'nın her yerine saatler diktiniz, zaten evden işe 10 dakikalık yolu 1 saatte gidiyor millet saate bakıp kulaklarınızı çınlatsın diye mi?
"İki bank bir kaydırak alsana park"
Her yere park yaptınız çok güzel, ama kendimizi vatandaş olarak inek gibi hissetmeye başladık otlamaya mı çıkacağız ? 50 metre kareye park diyorsunuz mevlana gibi dön dolaş.... Parkların içinde çay bahçeleri olur, çocukların ayağının toprağa basacağı yerler olur, 2 bank bir kaydırak alsana park. Birde millet geçinmek için iki üç işe birden gidince parka gitmeye vakti de yok.Hani yol parası kalmayıp yürüyerek gidip gelenler için yolları ağaçlandırsanız daha makbule geçer.  
Kışın ayazında, yazın sıcağın da bitmeyen dolmuş ve otobüs sıraları. Otobüsün içinde söz de internet var. Adam arkadan bağırıyor "Abi çekmiyor !!! Muavin cevap veriyor. ön taraftan çekiyor" diye bu mudur hizmet. Fıkralara taş çıkarır.
Engelli yolları yapıldı. Şu yağmur da, kar da sağlıklı adamı engelli yapacaklar. Basıp ta, kayıp düşmemek mümkün mü ?  Gaza gelip gaz almaya gitmeler ,on da bile ne kadar yakacağının sınırı var. Başkent gazın komik uygulamaları saat 18.00'den sonra gaz satışı yapıp -5 derece fatura kabul etmemesi...    
Hastane dersiniz AVM olur, AVM dersiniz yol olur, ne denilen belli ne yapılan. Siz anca konuşur durursunuz!
Daha niceleri ... İktidar ben yaptım oldu der, muhalefet ses çıkarmaz, vatandaş köpürür sonra unutur!!!
2013'te güzel olan tek şey sanırım insan olarak sağlıklı yaşıyor olabilmemiz. 2014 mü?  Ankara'da uzay mekiği kuracaklar, Karadeniz'den deniz gelecek, hatta iddiayı büyütelim, Boğaz köprüsü bile kurabilirler, araçlar uçarak  evlerinin balkonuna park edecek... Her şeye inandınız bunlar da denilirse inanmamazlık yapmayın ...
Hoş geldin  2014!!!!   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.