Gelenek bozulmadı

    Kadıköy’deki derbide 17 yıllık gelenek bozulmadı ve Fenerbahçe ezeli rakibi ebedi dostu Galatasaray’ı bir kez daha yendi.
    Maça her iki takımda ayağında çok top tutmak değil direk ileriye yönelik oyuncu kadrosuyla çıktılar.İki takımda da Hollandalı teknik adamlarının taktik mücadelesinde ,maça Fenerbahçe hızlı ilerde baskı yaparak başladı.Volkan Şen’in ayağından da maçın başında yüzde yüz gol kaçırdılar.Fenerbahçe 4-4-1 olarak çıktıkları maçta daha çok beklenenin aksine orta saha mücadelesi ile geçti.
  Maçta Galatasaray’ın ilk hedefi beraberlik olarak gördük.Fenerbahçe’de ise kanatlar iyi çalıştılar ama neticeye yönelik bir hareket olmadı.Alper’in Şener’e müthiş pasını iyi kullanan Şener Van Persie’ye jeneriklik gol attırdı.
   Fenerbahçe’de oyuna bir türlü kendini veremeyen Volkan Şen oldu.Bir türlü istediği oyunu oynayamıyor.Topu eziyor.
   Maçta ikinci yarıda ise kendi yarı sahasına çekilen ve rakibini bekleyen bir sarılacivertliler seyrettik.Üzerine gelen sarıkırmızıların defansının arkasına atılan uzun toplarla gol pozisyonu arayan sarılacivertliler istediğini aldı.Bulduğu haklı penaltı ile skoru 2-0’ a getirdi.Van Persie 2 golle geceye damgasını vurdu.Gecenin yıldızı Souza oldu.Sahada basmadık yer bırakmadı.Çok top çaldı.Birde penaltı yarattı.
   Fenerbahçe özellikle sağ ve sol kanatları iyi kullandı.İleriye atılan uzun toplarla Galatasaray’ı iyice bunalttılar.Şener ve Hasan Ali görevlerini eksiksiz yaptılar.Alper ilk yarının sonlarına doğru açıldı.Ve maça damgasını vurdu.
   Galatasaray’da teknik direktör Riekerink maça adeta bir risk alarak başladı.Selçuk gibi tecrübeli bir futbolcuyu yedek tutarak risk aldı.Her ne olursa olsun Selçuk tarzında bir futbolcu bu tarz maçların vazgeçilmezidir.
   Yine bu sezon lig maçlarında sakatlıktan forma giyemeyen Serdar Aziz’in oynatılmasıda ayrı bir riskti.Nitekim yaptığı penaltı ile takımının mağlubiyetine vesile oldu.
   Yine ikinci yarıda Sneijder’i oyundan alarak maçı adeta Fenerbahçe’ye eliyle teslim etti.Sneijder gibi oyuncu sahada durması bile rakip oyuncu için tehlikedir.Bu taktik anlayış ve oyun kurgusu ile bu maçı Galatasaray kazanması imkansızdı.Maç boyunca gol pozisyonu olmayan bir Galatasaray seyrettik.
   Sonuçta Kadıköy’de 17 yıllık gelenek bozulmadı.Fenerbahçe oyunun başından sonuna kadar istediği oyunu rakibine kabul ettirdi ve ona göre oyunu oynadı.Oyunculardan çok teknik direktörlerin maçında kazanan tecrübe oldu.Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, tecrübesini konuşturdu ve taktik maçını lehine çevirdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.