‘1001 Çiçek Kadın Korosu', Çanakkale şehitleri ve Anzaklar için türkü söyleyecek

İSTANBUL Avcılar’da bin kadından oluşan ‘1001 Çiçek Kadın Korosu’, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu kentte çarşamba günü konser vererek türkü söyleyecek. Avcılar Belediye...

09 Mart 2015 Pazartesi 10:14
‘1001 Çiçek Kadın Korosu', Çanakkale şehitleri ve Anzaklar için türkü söyleyecek






İSTANBUL Avcılar’da bin kadından oluşan ‘1001 Çiçek Kadın Korosu’, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu kentte çarşamba günü konser vererek türkü söyleyecek.
Avcılar Belediye Başkanı CHP’li Handan Toprak Benli’nin çağrısı üzerine ilçedeki 10 mahallede büyük bölümü evlerinde oturan 1000 kadından oluşan ‘1001 Çiçek Kadın Korosu’ ilk konserini İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu Prof.Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda verdi. Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kadının ailede üstlendiği rol nedeniyle ekonomik güçten uzak, derdini içine atarak, evinde dört duvar arasında acı- tatlı gününde, sevinç ve acısında türküsünü, çocuğunu büyütürken ninnisini, yakınını yitirince ağıtını söylediğini söyledi. Benli, oluşturdukları koro ile 'İzleyici' konumundaki kadını ‘İzlenen’ durumuna getirmeye başladıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Kadınlarımız Avcılar’da ilk kez sahneye çıkarak dört duvar arasında okuduğu türkülerini bu kez sahneye çıkarak eşine, dostuna, komşusuna söyledi. Koroda yer almak, ‘Eşit olmak’ demektir. Anadolu’nun 1001 rengini yansıtan kadınlarımız Avcılar’dan sonra Çarşamba günü Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında türkülerini şehitlerimizin yattığı şehirde seslendirecek. Kadınlarımız; türküleriyle, şehitlerimizle birlikte vatan toprağımıza düşmüş Anzaklar başta olmak üzere diğer ülkelerin evlatlarını da tıpkı Atatürk’ün dediği gibi bağırlarına basacak. Kadınlarımız türkü söylerken aynı zamanda ‘Artık şiddet olmasın, savaşlar olmasın, anneler ağlamasın’ diyecek."
Benli, ‘dezavantajlı grup’ olarak nitelendirdikleri çocuk ve gençlerin yanı sıra kadına destek olmak amacıyla bir dizi çalışmayı sürdürdüklerini, kadına yönelik şiddete, kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla ‘Mor Bayrak’ projesini başlattıklarını söyledi.
ULUSLAR ARASI KADIN ZİRVESİ
Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 28 Mart’ta Avcılar’da aralarında Birleşmiş Milletler Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü temsilcisi Ingibjorg Gisladottir başta olmak üzere Kosova, Hindistan, İtalya, Yunanistan, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Şili, Makedonya, Filistin, Polonya’dan gelecek kadın belediye başkanlarının da katılacağı zirve düzenlediklerini söyledi. Benli bu zirvede kadın yöneticilerle hizmetlerini, deneyim ve bilgilerini paylaşacaklarını, ‘1001 Çiçek Kadın Korusu’nun da bu zirvede konser vereceğini anlattı.
“KADINLAR, AVCILAR’DA ÖZGÜRLEŞECEK”
Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kadına yönelik bir dizi çalışma içerisinde olduklarını vurgularken “Evlenecek çiftlerimize yönelik evlilik eğitimi projemizi başlatıyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik, şiddet, tecavüz, taciz gibi olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez. Belediye olarak gerek sosyal yönden gerekse eğitim yönünden aldığımız önlemler hep bu yönde olmuştur. Kadınlar, Avcılar’da özgürleşecek” diye ekledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.