125 yıldır dargınları barıştırıp yağmur ve şükür duası ediyorlar

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da bu yıl 125'ncisi düzenlenen Nöbeti Baba Yağmur, Şükür Duası Kaynaşma ve Barışma etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte dargın aileler barıştırılırken, yağmur ve şükür duası edildi. Bu yıl 125'incisi...

17 Mayıs 2015 Pazar 19:05
125 yıldır dargınları barıştırıp yağmur ve şükür duası ediyorlar






Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da bu yıl 125'ncisi düzenlenen Nöbeti Baba Yağmur, Şükür Duası Kaynaşma ve Barışma etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte dargın aileler barıştırılırken, yağmur ve şükür duası edildi.
Bu yıl 125'incisi düzenlenen Nöbeti Baba Yağmur, Şükür Duası Kaynaşma ve Barışma etkinlikleri Boğazkale İlçesi'nde 1640 rakımlı Aygar Dağı zirvesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, kamu kurum ve kuruluşmarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Çorum, Yozgat ve Kırıkkale illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Evci Köyü Muhtarı Hasan Sarımeşinli, 125 yıldır her yıl geleneksel olarak düzenledikleri etkinlikte küs olanların barıştırıldığını, yağmurun az yağdığı yıllarda yağmur duası, yağmurun çok yağdığı yıllarda şükür duası yaptıklarını söyledi. Gün boyu devam eden programda bazı kadınlar Nöbeti Baba Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. Etkinlik sonunda katılımcılara pilav ve et ikram edildi. 


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.