15 kişilik köy dolmuşundan 43 kaçak çıktı

Edirne'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan 15 kişilik köy dolmuşundan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 43 Suriye uyruklu sığınmacı çıktı. Sığınmacılar Van'daki kamptan kaçmış.

16 Mart 2016 Çarşamba 23:36
15 kişilik köy dolmuşundan 43 kaçak çıktı






15 kişilik köy dolmuşundan 43 kaçak çıktı

Edirne'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan 15 kişilik köy dolmuşundan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 43 Suriye uyruklu sığınmacı çıktı. Sürücü gözaltına alınırken, kaçaklardan 20 yaşındaki kadın kalabalıkta havasızlıktan bayıldı.

Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı yolunda devriye gezen trafik ekipleri, köylere yolcu taşıyan dolmuşlardan 22 J 0039 plakalı aracı şüphe üzerine durdurdu. Ağzına kadar yolcusu olan dolmuştakilerin Suriye uyruklu sığınmacı olduğu tespit edildi. Araç sürücüsü 51 yaşındaki E.E. gözaltına alınırken, dolmuş Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi.

GENÇ KADIN HAVASIZLIKTAN BAYILDI

Dolmuşa balık istifi doldurulan kaçaklardan 20 yaşındaki bir kadın araç içerisinde havasızlıktan bayılırken, sıkışan aracın kapısını polis ekipleri güçlükle açtı. Dolmuştan indirilen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 43 sığınmacı emniyet binasına götürüldü. Bayılan kadın için ise ambulans çağrıldı. Gelen sağlık görevlileri kolu kırık olan 2 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa ve bayılan kadın sığınmacıya müdahale etti. Kadın sığınmacı bir süre sonra kendine gelince hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

VAN'DAKİ KAMPTAN KAÇMIŞLAR

Suriyeli sığınmacılar 2 gün önce bir süredir kaldıkları Van’daki kamptan kaçarak Bulgaristan’a gitmek için yola çıktılarını ve kent merkezinde köy dolmuşuna bindiklerini söyledi. Dolmuş sürücüsü E.E. ise sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne götürüldü. Suriyeli sığınmacılar Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi’ne bağlı barınma evine gönderilecek. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


Son Güncelleme: 16.03.2016 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.