15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi

Diyarbakır'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına fidan dikildi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 21:35
15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi






DİYARBAKIR - (AA) Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına fidan dikildi.

Diyarbakır Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, darbe girişiminde şehit düşen 249 kişinin anısına Diyarbakır Kent Ormanı'na fidan dikimi yapıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu büyük milletinin tarihin her döneminde olduğu gibi değerlerine dönük her tehditte dimdik durduğunu ve imanlı yürekleriyle aşılmaz sıradağlar gibi set olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin yıl dönümünde tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Güzeloğlu, "O gecede Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tanka, topa ve tüfeğe karşı imanlı yürekleriyle en büyük silahı olan vatana ve devlete bağlılığıyla meydanlarda dik duran bu milletin evlatları geleceğimizin en büyük güvencesi olmuştur." dedi.

"Bizler 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız." diyen Güzeloğlu, o ihanetin içinde olanların en ağır cezaya çarptırılmalarını beklediklerini ifade etti. Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Şüphesiz ki bunlar hem bu alemde hem de ebedi alemde bir büyük lanetin muhataplarıdır ama yine 15 Temmuz'u her yıl bu anlamda hatırlarken aziz şehitlerimizi de hiç unutmadığımızı bir kez daha bugün olduğu gibi milletçe şükran minnet ve Fatihalarla andığımızı ortaya koyacağız. Köklenen, güçlenen ve geleceğe hep beraber yürüyen millet olarak kararlıklarını göstereceğiz. Onların her şehadeti bu toprakların bölünmeyeceğinin bir arada kardeşçe sonsuza kadar inşallah yaşayacağının en büyük güvencesidir. Bugün burada dikilen ve dikeceğimiz her fidan bu ülkede birlikte yaşama iradesine kardeşliğimize dikeceğimiz aynı zamanda bir fidan olacaktır."

"Demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tekrar başlayacağız"

O gün hain darbe girişiminin karşısında tüm Diyarbakırlıların dimdik ayakta olduğunu aktaran Güzeloğlu, yarın ve 15 Temmuz günü herkesi demokrasine nöbetine davet etti. Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Yarın demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tekrar başlayacağız. Birlik ve beraberlik yürüyüşümüz gerçekleştireceğiz. Herkese bu topraklardan kadim medeniyet geçmişinin inancımızın bu çok özel ve güzel beldesi Diyarbakır'da kardeşliğimizi ve bu değerler sahip çıkma irademizi bir kez daha haykıracağız."

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fikret Kavğalı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.